Jdi na obsah Jdi na menu

Koncert Eda Sheerana se pro velký zájem přesouvá do Tipsport Areny!

16. 12. 2014

Live: Ed Sheeran

Datum: 12.02.2015                                                              Místo: Tipsport Arena, Praha

ed_sheeran_2015.jpgEd Sheeran (foto - zdroj: Charm Music)

O vstupenky na vůbec první koncert britského zpěváka, skladatele a textaře Eda Sheerana, který v poslední době posbíral celou řadu nominací na prestižní hudební ceny, byl v České republice obrovský zájem.

Vyprodaly se za pouhých pět dní. Po navýšení kapacity ve Foru Karlín zmizely téměř okamžitě i přidané vstupenky. Spousta fanoušků sympatického muzikanta neskrývala zklamání a zavalila pořadatele i samotného interpreta žádostmi o další vstupenky.

Organizátoři nyní s radostí oznamují, že pro ně má Ed Sheeran s předstihem skvělý vánoční dárek. Koncert v rámci „x Tour“, který se uskuteční 12. února v Praze, se totiž přesouvá do větších prostor - do Tipsport Areny!

Edward Christopher Sheeran oslaví pět dní po pražském vystoupení 24. narozeniny.

V jeho písničkách se mísí několik hudebních žánrů. Jsou v nich patrné prvky popu, r&b, folku, ale také třeba alternativního hip hopu. Ed Sheeran se nechává inspirovat umělci, jako jsou kytarista Eric Clapton, písničkář Bob Dylan, ale i jeden z nejslavnějších rapperů vůbec, Eminem. I přesto, že Ed vydal zatím pouze dvě studiová alba, podařilo se mu už dosáhnout obrovských úspěchů.

V roce 2012 získal dvě ceny Brit Awards v kategoriích „nejlepší britský sólový zpěvák“ a „skokan roku“. Balada „The A Team“ z debutového alba „+“ (plus), které vyšlo v roce 2011, mu vynesla ocenění Ivor Novello Award. Byla zvolena nejlepší písní po hudební i textové stránce. V roce 2013 si Ed díky ní vysloužil dokonce nominaci na cenu Grammy v kategorii „skladba roku“.

V USA se Ed Sheeran prosadil před dvěma lety, když zahostoval na albu Red, čtvrté desce Taylor Swift, a složil několik skladeb pro boyband One Direction. Zpěvák, producent a herec Jamie Foxx hrál jeho písničky na vlastním rádiovém kanálu Foxxhole, čímž se mu také postaral o značnou publicitu.

Začátkem loňského roku se Ed Sheeran přestěhoval do Nashville v americkém státě Tennessee, kde žije celá řada hudebních hvězd včetně Taylor Swift. Ed jí pak v průběhu celého roku předskakoval na úspěšné a téměř zcela vyprodané americké šňůře The Red Tour.

Jeho druhé studiové album x (multiply) vyšlo 23. června 2014. Jak ve Velké Británii, tak ve Spojených státech amerických se okamžitě katapultovalo na první příčky žebříčků prodejnosti. Ed Sheeran desku nahrával v Los Angeles pod dohledem producenta Ricka Rubina. První ochutnávkou z aktuální nahrávky se už v dubnu stal pilotní singl „Sing“.

Ke třetímu singlu „Thinking Out Loud“ vznikl videoklip, v němž Ed překvapil tím, že je i výborný tanečník. Během pouhých 24 hodin mělo video na YouTube přes tři miliony zhlédnutí.

O vstupenky na koncerty turné k albu x, které je zpěvákovým zatím největším samostatným, je všude obrovský zájem. Ed Sheeran má 10. července v rámci této koncertní šňůry vystoupit na stadionu Wembley v Londýně, který je vůbec největším ve Velké Británii a druhým největším v celé Evropě. I místo s takto vysokou kapacitou se bleskově vyprodalo, a tak bylo nutné přidat další dva koncerty.

A úspěchy pokračují… Tento měsíc byl Ed Sheeran jmenován celosvětově nejčastěji přehrávaným umělcem na Spotify. V roce 2014 to bylo víc než 860 milion krát. Album x se stalo nejprodávanějším na iTunes ve Velké Británii, Irsku a na Novém Zélandu.

Je možné, že Edovi album xpřinese, a v podstatě už přináší, také řadu prestižních hudebních cen. Minulý týden převzal na vůbec prvním udílení BBC Music Awads ocenění „britský umělec roku“, přičemž mezi nominovanými porazil i ikonického Davida Bowieho. Získal nominaci na cenu Grammy, a to rovnou ve třech kategoriích. Slavnostní vyhlášení proběhne přesně týden před pražským koncertem.

V rámci MTV Europe Music Awards je nominován v kategoriích „zpěvák roku“ a „britský a irský umělec roku“, v rámci MTV Video Music Awards už se díky hitu „Sing“ (s hostujícím Pharrellem Williamsem) „zpěvákem roku“ stal. Odnesl si i cenu Q Award jakožto „nejlepší sólový interpret“. Tři nominace má šanci proměnit v People´s Choice Awards, šest ve World Music Awads a další nominace mohou ještě přibývat.

Již zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti pro stání a volné sezení, nově přidané vstupenky v cenách 990,- Kč a 1290,- Kč jsou k dispozici opět v předprodejní síti Ticketpro.

Pokud si nechcete pražský koncert Eda Sheerana nechat ujít, s koupí vstupenek rozhodně neváhejte, neboť se dá předpokládat, že opět zmizí raketovou rychlostí.

FB event: www.facebook.com/events/1469684446646410/?context=create&source=49

Pořadatel: www.charmmusic.cz

Související:

Zrzavý sympaťák Ed Sheeran zavítá premiérově do České republiky!

Fanoušky Eda Sheerana rozehřeje Ryan Keen!