Jdi na obsah Jdi na menu

Michael Bublé vystoupí poprvé v České republice!

2. 10. 2013

Live: Michael Bublé

Datum: 24.01.2014           Místo: O2 Arena, Praha

michaelbuble-2013.jpgMichael Bublé (foto: Warwick Saint/Nu Coast)

Kanadský zpěvák Michael Bublé, který ve své tvorbě mísí tradiční pop, jazz, soul a další styly, míří premiérově do České republiky. Vystoupí 24. ledna 2014 v pražské O2 Areně.

Michael Bublé prodal více než 45 miliónů alb. Přes dva milióny diváků navštívilo jeho poslední turné a zahájení jeho letošního To Be Loved Tour si v Londýně nenechalo ujít více než 170 tisíc lidí.

Před začátkem léta se totiž Bublé s albem "To Be Loved" rozjel po světě a sérii koncertů zahájil deseti vyprodanými vystoupeními v Londýně a pěti v Dublinu. Po probíhající sérii čtyřiceti vystoupení ve Spojených státech se počátkem nového roku do Evropy vrátí na další tři desítky koncertů.

Michael Bublé se narodil 9. září 1975 v Burnaby v Kanadě a v dětství netoužil po ničem jiném, než se stát hokejistou. „Strašně moc jsem chtěl hrát hokej profesionálně, ale neměl jsem na to dost talentu. Kdybych byl v hokeji jen trochu dobrej, zpěvákem bych se pravděpodobně nikdy nestal", nechal se slyšet dnes trojnásobný držitel Grammy a mnohonásobný vítěz Juno Awards.

Mladý Bublé tak obrátil svou pozornost k druhé své vášni - hudbě. Od šestnácti vystupoval pravidelně po nočních barech, účastnil se talentových soutěží a vítězil v nich, sbíral zkušenosti před televizní kamerou a v jednadvaceti letech vydal své první album "BaBalu". To ale stejně jako jeho další dvě nezávislé nahrávky zůstalo širší veřejností takřka bez povšimnutí.

V roce 2000, kdy už stál před rozhodnutím opustit i tento svůj sen, konečně přišel kýžený zlom - na svatbě dcery premiéra Briana Mulroneyho, kde toho večera zpíval, Bublého představili Davidu Fosterovi, věhlasnému producentovi, který spolupracoval například s Madonnou, Michaelem Jacksonem, Whitney Houston nebo Destiny's Child. Prvním výsledkem jejich spolupráce bylo album "Michael Bublé", které vyšlo 11. února 2003 a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Nahrávka ovládla žebříček v Austrálii a na Novém Zélandě, v Kanadě, v Anglii nebo Itálii se umístila v první desítce a kromě několika multiplatinových desek vynesla Bublému také jeho první Juno Awards, která je kanadskou obdobou Grammy.

O dva roky později uvedl Bublé na trh desku "It's Time", se kterou už obsadil prakticky celou Evropu, kde se prodaly 2 z celkových 6 miliónů kopií tohoto alba.

V roce 2007 Michael Bublé dobyl i poslední odolávající teritoria, včetně Spojených států a jejich nejprestižnější hitparády Billboard, kde si to jeho novinka "Call Me Irresponsible" zamířila po prvním týdnu prodeje rovnou na 1. příčku. A stejně tak debutovala na vrcholu i všechna tři následující alba - "Crazy Love" (2009), "Christmas" (2011) a letošní novinka "To Be Loved", která ovládla špičky hitparád také v dalších šestnácti zemích světa.

Související:

Velkolepá show se kvapem blíží, Michael Bublé míří do Prahy!