Jdi na obsah Jdi na menu

Praha bude v září happy, přijede Pharrell Williams!

21. 5. 2014

Live: Pharrell Williams

Datum: 17.09.2014                              Místo: O2 Arena, Praha

pharrell-williams-2014.jpgPharrell Williams (foto - zdroj: Live Nation)

Jeden z nejlepších hudebních producentů a v posledních letech i velmi úspěšný zpěvák Pharrell Williams, mimo jiné hlas Daft Punk, bude konečně koncertovat v Praze. Jeho česká premiéra proběhne 17. září v O2 Areně.

Několikanásobný držitel ceny Grammy, skladatel, producent a módní guru, Pharrell Williams, je v současnosti jednim z nejúspěšnějších a nejplodnějších umělců na světě. Je členem producentského dua The Neptunes, kde spolupracuje s kamarádem Chadem Hugem, a také alternativního tria N.E.R.D., kde kromě Chada působí i Pharrellův kamarád z dětství, Shay Haley. Obě tato seskupení prodávají miliony desek a na svém kontě mají řadu prestižních ocenění.

Začátkem března zveřejnil Pharrell Williams své druhé album "G I R L", jehož vydání ohlásil singl "Happy", který byl nominován na Oscara v kategorii skladba roku.

Pharrell Williams je významnou postavou nejenom hudební scény. Je jedním z mála producentů v historii hip-hopu a r‘n‘b, kteří dokázali přijít s něčím úplně novým a nebáli se riskovat a posluchačům nabízet naprosto nezvyklé a neohrané postupy.

Pharrell Williams je tvořivá síla, která pomocí hudby, módy a designu dokáže vyjádřit svůj osobitý styl. Ať už jako producent nebo jako multi-mediální superstar, Williams nikdy nepřestal vytvářet nové trendy. Jako jedna polovina The Neptunes pomohl s Chadem Hugem vytvořit takové klasiky, jako je "Get Lucky" od Daft Punk, "I Just Wanna Love U (Give It 2 Me)" od Jay-Z, "I’m A Slave 4 U" od Britney Spears, "Like I Love You" od Justina Timberlaka nebo "Drop It Like It’s Hot" od Snoop Dogga. Na svém kontě má více jak 100 milionů prodaných desek a jeho hudba zní jako něco, na co nikdo jiný zatím ani nepomyslel.

Vytvořil nový způsob pohledu na zavedené hvězdy jako Snoop Dogg, Madonna, a dokonce i The Rolling Stones. V rámci projektu N.E.R.D. vydal Williams spolu s Hugo a Shae Haleym čtyři nahrávky obsahující nepředvídatelný hybrid alternativního rocku a hip-hopu. Akční rádius jeho práce zahrnuje i navrhování soch, šperků a dalších doplňků pro luxusní zboží značky Louis Vuitton a Moncler. V současné době vlastní mediální podnik i am OTHER, který se zabývá zábavou, hudbou, módou a uměním. Pharrell je také spolu-zakladatelem značek Billionaire Boys Club a Ice Cream.

První sólovou desku vydal před osmi lety pod názvem "In My MInd". Celkem z desky vyšly tři singly – "Can I Have It Like That" (featuring Gwen Stefani), "Angel" a "Number One" (featuring Kanye West). Album bylo v roce 2007 nominováno na ceny Grammy v kategorii nejlepší rapové album.



Druhý sólový zářez "G I R L", vydaný letos v březnu, se od svého předchůdce liší počtem tracků, kratší stopáží a odklonem od úzce vyprofilovaného mixu R&B a hip-hopu. Nyní je Pharrell podstatně popovější a funkově veselejší. Při poslechu desky lze poznat, že při psaní písní myslel na úspěch svých loňských featuringů. Masově přístupnější jsou i jeho současní pěvečtí hosté. Pharrell vždy spolupracoval s první ligou, kterou poznal coby producent, nyní však vyměnil rappery za umělce jako Justina Timberlake, Alicia Keys nebo Miley Cyrus. Singl „Happy“, který je titulní skladbou k filmu Despicable Me 2 (Já, padouch 2), se výjimečně rychle stal světovým fenoménem a rádiových hitem.

Dosáhl prvního místa iTunes singlových žebříčků ve více než 175 zemích světa (vč. České republiky) a prodalo se ho do dnešního dne více než 2,5 miliónů kusů. Kromě toho Pharrell v minulých měsících převzal čtyři sošky Grammy, vč. ocenění producent roku, album roku (Daft Punk/Random Access Memories), nahrávka roku a nejlepší popová skladba (obě za Daft Punk/Get Lucky). Pharrell je celkově držitelem sedmi cen Grammy. Vyjmenovat všechny úspěchy a rekordy, kterých Pharrell Williams dosáhl s hitem „Happy“, by vydalo na opravdu dlouhý seznam. Spokojme se tedy s konstatováním, že po neskutečném úspěchu prvního singlu přichází současný král popmusic s další vydařenou skladbou z aktuálního alba "G I R L", nazvanou "Marilyn Monroe". O back vokály se v této skladbě postarala překvapivě Kelly Osbourne.



Pharrell Williams je v současnosti tím umělcem, který určuje, co je „cool“ pro novou generaci. Svým tvořivým přístupem k hudbě, módě a designu vyjadřuje svůj výrazný a osobitý styl. Od svých pubertálních začátků, kdy byl v 90. letech označován jako geniální dětský multi-instrumentalista, přes své producentské úspěchy, které završil v roce 2010 získáním ceny Billboard za producenta desetiletí, až po současný statut multi-mediálního umělce, Williams nikdy nepřestal skládat a produkovat hudbu.

Vstupenky v cenových relacích od 1090,- Kč do 1590,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal