Jdi na obsah Jdi na menu

Triphopoví Archive představí nové album v Praze a Brně!

22. 11. 2014

Live: Archive

17.03.2015 Klub Fléda, Brno
18.03.2015 Lucerna Music Bar, Praha

archive_2014.jpgArchive (foto - zdroj: musicbar.cz)

Jiholondýnská kapela Archive oznámila podrobnosti o svém novém albu „Restriction” a o mamutím evropském turné „Restriction 2015”.

Nové album následuje filmový projekt skupiny s názvem „Axiom”, který vyšel letos a sklidil skvělý kritický ohlas - „Axiom” byl vybrán na filmový festival Sundance v dubnu 2014 a v živém provedení zazněl na vyprodaném londýnském koncertě v Roundhouse a na jazzovém festivalu v Montreux.

Nové album „Restriction” produkoval dlouholetý spolupracovník skupiny Jerome Devoise a nahrávka celosvětově vyjde 12. ledna 2015 na jejich labelu Dangervisit via [PIAS].

V rozhovoru o nové desce spoluzakladatel Archive Darius Keeler řekl: „Naším cílem bylo natočit album s dvanácti jednotlivými a samostatnými skladbami, které všechny přicházejí z jednoho místa, ale jsou zároveň hudebně rozmanité a jedinečné.”

„Jedna z věcí, které na Archive miluji, je to, jak se dokážeme měnit a vyvíjet s každou novou deskou a jak bereme naše fanoušky na tuhle cestu. ‘Restriction’ je další část téhle cesty a já se už nemohu dočkat, až se o ni podělím s lidmi, kteří jsou pro nás nejdůležitější.”

První ochutnávka z alba „Restriction” přichází ve formě tří singlů „Black And Blue”, „Kid Corner” a „Feel It”, přičemž všechny tři spatřily světlo světa současně 20. října. Keeler o tomto počinu říká: „Chtěli jsme udělat desku, kde by byla každá skladba stejně silná. Myslím, že se nám to podařilo, a proto se nechceme soustředit na jeden jediný singl. Nejlepší by bylo vydat každou písničku jednotlivě, ale vydání tří současně umožní posluchačům udělat si o celém albu lepší představu. A také to není pro Archive ůplně typické, což má určitě své kouzlo!”

Během roku 2015 vyjedou Archive na turné po Británii a Evropě s jeho první částí, která odstartuje v Amsterdamu 20. února.

Turné „Restriction 2015” bude největší a nejambicióznější živou produkcí skupiny v její historii a v rámci každého koncertu budou mít návštěvníci možnost vidět film „Axiom”, který bude před vystoupením promítán.

Darius: „Koncertní provedení je pro Archive velice důležité, snažíme se každé turné udělat jedinečné a zvláštní, myslím, že tentokrát bude laťka hodně vysoko, už se nemůžu dočkat, až fanouškům předvedeme novou show!”

Na novou show Archive se mohou těšit i čeští fanoušci. Kapela vystoupí 17. března na brněnské Fléďě a 18. března v pražském Lucerna Music Baru.

Vstupenky na pražský koncert Archive za 690,- Kč + poplatky jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal, Eventim a na webu www.musicbar.cz. V pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Cena na místě v den koncertu bude 790,- Kč.

Web: www.facebook.com/events/1564287760460609