Jdi na obsah Jdi na menu

WhoMadeWho - elegance a hravost severského disco-punku v Praze!

27. 4. 2014

Live: WhoMadeWho

Datum: 16.05.2014                                          Místo: Palác Akropolis, Praha

whomadewho_2014.jpgWhoMadeWho (foto - zdroj: palacakropolis.cz) 

Coby „novou vzrušující kapitolu“ popsal časopis Clash nové album "Dreams" dánského tria WhoMadeWho. Vzrušení z inteligentního electro popu s nezaměnitelnou severskou melancholií si 16. května užijí návštěvníci pražského Paláce Akropolis, kde WhoMadeWho naživo představí nové album "Dreams".

Disco-punk, silné melodie, výrazné vokální linky, nokturno atmosféra, trocha houseových rytmů a vzpomínky na punkový vztek…nepopisujeme žádné z alb Daft Punk, ale hudbu dánské trojice muzikantů Jepp Kjellberge – Tomas Barfod – Tomas Høffding. Stylová spřízněnost tu samozřejmě je patrná a není náhodou, že si WhoMadeWho naživo s Daft Punk již zahráli. Ostatně jsou to právě koncerty, které je vynesly z klubové scény na pódia evropských festivalů.

Po několika singlových nahrávkách pro německý label Gomma WhoMadeWho albově debutují v roce 2005 a eponymní nahrávku se vydávají představit po evropských klubech. Zážitky z živého hraní vzápětí zúročí na albu akustických verzí skladeb ze svého debutu "Greeen Versions" (2006). O rok později vzbudí pozornost coby neočekávání headlineři španělského festivalu Benicàssim. Původně ohlášené hvězdy večera, britští Klaxons, se nestihli včas dostavit na místo a díky tomu sláva ten večer patřila právě WhoMadeWho.

Další album "The Plot" (2009) je už u hudebních fanoušků očekávanou událostí. WhoMadeWho koncertují s takovými zavedenými jmény jako Soulwax, Hot Chip, Justice a LCD Soundsystem. Jejich disko-express uhání plnou rychlostí: pod svá křídla si je bere stylotvorný label Kompakt, v rychlém sledu na něm vydávají alba "Knee Deep" (2011) a kritikou vysoce ceněné "Brighter" (2012). Na rychlosti neubírají ani nyní. Kromě častého koncertování natočili další album "Dreams", které přijedou na jaře představit do Prahy. Nové album vyšlo 3. března na CD, v limitované edici na barevném dvojvinylu a samozřejmě coby digitální download.

Chcete-li si užít jarní večer s hravým a chytrým indie electro popem, neměli byste 16. května v Paláci Akropolis chybět.

Vstupenky:

  • 550,- Kč v Paláci Akropolis – ke stání – (prodej do: 16.05.2014)
  • prodej také v síti Ticketpro

Web: http://www.palacakropolis.cz