Jdi na obsah Jdi na menu

ZAZ po triumfech na Colours of Ostrava míří na první samostatný koncert do Prahy!

23. 7. 2014

Live: ZAZ     

Datum: 29.11.2014                                                        Místo: Forum Karlín, Praha

zaz_2014.jpgZAZ (foto: Yann Orhan)

Noční oblohu nad Colours of Ostrava v pátek 18. července už podruhé rozzářila jedna z největších hvězd současné francouzské scény - zpěvačka ZAZ. Bravurně namíchaná kombinace cikánského jazzu, blues, popu a šansonu v podání této drobné, avšak velmi živelné a bezprostřední zpěvačky opět uchvátila a strhla k tanci tisíce festivalových návštěvníků. Budiž všem příznivcům ZAZ útěchou, že se s ní tentokrát neloučili nadlouho - už 29. listopadu si nakažlivou atmosféru jejích vystoupení budou moci zopakovat v pražském Foru Karlín, kam zpěvačka zavítá na svůj první samostatný koncert v Čechách.

ZAZ (vlastním jménem Isabelle Geffroy) se narodila 1. května 1980 v Tours v Indre-et-Loire. Její rodina se však záhy přestěhovala do Bordeaux, kde mladičká Isabelle začala rozvíjet svůj hudební talent studiem zpěvu a hry na housle, klavír a kytaru. O pár let později, vyzbrojena již mnoha koncertními zkušenostmi s bluesovými, jazzovými a latino skupinami, se přestěhovala do Paříže, kde pravidelně hrála a zpívala na ulicích Montmartru. Ačkoliv žánrově se prolínají nepatrně, byla to právě tato "pouliční minulost" umocněná naléhavostí jejího pěveckého projevu a nespoutaností jejích koncertů, která ZAZ o pár let později přinesla srovnání s Edith Piaf.

Jméno Isabelle Geffroy (nebo lépe přezdívku ZAZ) začal celý svět skloňovat okamžitě po vydání jejího eponymního debutu v roce 2010. Kritikou vysoce ceněné album (jehož je zpěvačka většinovou autorkou) na sebe strhlo pozornost široké veřejnosti písní "Je Veux", jejíž videopodoba má na YouTube bezmála 24 milionů zhlédnutí a do pouhých šesti týdnů od vydání vynesla desku ZAZ ve Francii na první místo v albovém prodejním žebříčku. Album, kterého se prodalo celosvětově přes 2 miliony kusů, představila zpěvačka v roce 2012 osobně na rozsáhlém koncertním turné po Evropě, Japonsku a Kanadě, v rámci kterého také prvně uchvátila publikum Colours of Ostrava. Když o rok později vydávala album "Recto Verso", byly na něj předem natěšené již desetitisíce fanoušků po celém světě. Deska tak byla okamžitě po vydání ověnčena dvojnásobnou platinou ve Francii, zlatem v Německu, Belgii, Polsku a Švýcarsku.

Strhující hudební směsice okořeněná pověstným francouzským šarmem, který nejlépe vynikne při jejích energických živých vystoupení. To je kouzlo ZAZ, kterému už podlehly statisíce posluchačů po celém světě, Čechy nevyjímaje, a které nutí návštěvníky jejích koncertů vracet se a užívat si tyto okamžiky čiré radosti znovu a znovu.

Proto, pokud jste nestihli její ostravské vystoupení, rozhodně byste si neměli nechat ujít 29. listopadu koncertní premiéru ZAZ v Praze, která nabídne průřez oběma deskami včetně hitu "Je Veux", který zpěvačka zazpívala živě i na Mont Blancu.

Vstupenky na koncert francouzské zpěvačky ZAZ jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za 1190,- Kč.

Koncert pořádá Mania Promotion.