Jdi na obsah Jdi na menu

7. ročník multikulturního festivalu Lovosický Žafest

Žafest 2012

Datum: 10.08.-11.08.2012                      Místo: přírodní areál Lesoparku Osmička, Lovosice

Vážení přátelé,
je to tak, přípravy na 7. ročník multikulturního festivalu Lovosický Žafest jsou ve finále a my už víme, na jaké hudební lahůdky se letos můžete těšit.

Páteční program se tradičně ponese ve stylu reggae a ska, ale také dub a soul. Na úvod festivalu vystoupí pražská kapela Confessions Roots Reggae Band se svým zpěvákem MC Jahkoko z Nigérie. Vystřídají je severočeští reggae matadoři Uraggan Andrew & Reggae Orthodox. Do rytmu ska a soulu nás rozhoupe oblíbená pražská partička Discoballs, přední čeští představitelé tohoto stylu, kteří jsou také velmi oblíbení v zahraničí. Následovat bude opět návrat k reggae a to díky vystoupení zpěváka, producenta, MC, DJ v jedné osobě Mr.Cocomana a jeho koncertní kapely Solid Vibes. Na festival navíc dorazí se s speciálním hostem, kterým není nikdo jiný než známý MC Dr.Kary. Na závěr pátečního večera nás čeká atmosférické dub – reggae v podání Dub Artillery, jedné z nejlepších tuzemských skupin ve svém žánru.

Sobotní program Žafestu začne jako každý ročník divadelně. Improliga z Prahy je malinko o sportu, ale především o divadle. Dva týmy se navzájem utkávají v improvizacích na divácká témata. O hudební začátek sobotního dne se postará litoměřická pop – rocková kapela Nestel Postel. Následovat budou Sek jsi bombónky, kteří svoji produkci sami charakterizují jako „funky-hop-ska-jazz-latin pouliční vlastní voříšek“ :-) Na pomezí žánrů nás dostane vystoupení hudebního skladatele, zpěváka, hráče na klavír, kytaru a baskytaru, textaře Petra Wajsara, který si připravil vystoupení jen pro Žafest. Jeho tvorba sahá od symfonické koncertní hudby přes hudbu komorní až k jazzovým kompozicím a populární hudbě. Po něm pódium opanují svérázné hip-hopové děvy Čokovoko, které o sobě prohlašují, že jsou „nejsyrovější a nejznámější z hudebně nenadaných kapel v Brně.“ Dále vystoupí jeden z nejoriginálnějších českých projektů, electro šansoniér a testosteronový mág Bruno Ferrari se svojí neopakovatelnou show. 011.jpgVe stylu electro popu bude i nadále pokračovat pražské duo Cartonnnage. V Ostravě působící pětičlenná formace hrající progresivní rytmickou elektroniku s prvky world music, Evolution Dejavu, zpestří sobotní večer škálou netradičních nástrojů a zvuků z celého světa (djembe, darbuka, perkuse, dhondo atd.). Letošní program Žafestu bude svojí „funny music” uzavírat kapela El Gaučo, v jejíž tvorbě se míchají prvky folku, ska, raggae, funky, swingu, a ostatních typů hudby.

Po skončení festivalu bude následovat v areálu afterparty s Dj´s F&M, kteří si pro nás připraví mix nefalšované balkánské muziky, okořeněné latino rytmy se špetkou electroswingu a ghettofunku.

012.jpgFoto: Angelika Špicarová @ 06.07.2011, SaSaZu

Cartonnage se v loňském roce výborně zhostili role předskokana britské kapely Underworld v pražském SaSaZu, podívejte se na fotoreport z koncertu  fotogalerie

 

SOUTĚŽ SE ZNAČKOU QWEAR
Jako překvapení pro Vás letos chystáme, ve spolupráci s českolipskou uměleckou skupinkou, zajímavou interaktivní hru a soutěž na zkladě QR kódů. U stánku budou k zakoupení trička s motivy festivalových žabek a možnost nahrání aplikace do Vašich chytrých telefonů. Každé triko skrývá ve svém QR kódu vodítko pro tvojí další cestu za výhrou. K načtení kódu je třeba mít po ruce chytrý telefon s aplikací čtečky  - nevadí, že vy jej sami nevlastníte - ve dvou se to lépe táhne!
Takže chytré telefony s sebou :)

Bližší informace získáte na místě či na e-mailové adrese kolar.radim@manuart.cz
Zde jsou ke stažení aplikace čtečky:

Pro Android Pro všechny operační systémy

 Samozřejmou součástí festivalu je výtvarný stan, kde budete mít možnost se zúčastnit některého z workshopů nebo se jen pokochat výtvory ostatních. Stanování je zajištěno v těsném sousedství areálu a vykoupat se budete moci na nedalekém městském koupališti nebo v Labi.

plakat_zafest_2012.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář