Jdi na obsah Jdi na menu

Aerodrome Festival v červnu 2014 přiveze Avenged Sevenfold, Roba Zombieho a Megadeth!

8. 12. 2013

Datum: 17.06.2014                                 Místo: Incheba Open Air, Praha - Holešovice

aerodrome-06-2014.jpg

Festival Aerodrome se uskuteční v Praze v roce 2014 hned dvakrát - v červnu a červenci!

Červencovému Aerodromu, který přiveze do Prahy Metallicu, bude o měsíc dříve předcházet stejnojmenný druhý festival. "Ten nabídne 17. června vystoupení trojlístku Avenged Sevenfold, Roba Zombieho a Megadeth", oznámily pořádající agentury Nova Music a Dolphin Touring.

Vstupenky jsou k zakoupení v sítích Eventim a Ticketportal za 990,- Kč k běžnému stání a za 1390,- Kč k stání u pódia.

Návštěvníci si mohou vstupenky zakoupit na každý festival zvlášt nebo využít zvýhodněné cenové nabídky za lístky na oba festivaly. Tzv. kombinované vstupné je k dispozici výhradně v síti Eventim.

Oba festivaly proběhnou stejně jako loňský první ročník, na který zavítalo na 17 000 návštěvníků, na holešovickém Výstavišti (Incheba Open Air) a brány obou se otevřou v 15 hodin.

avenged-sevenfold-2013.gifAvenged Sevenfold (foto - zdroj: metalhammer.co.uk)

AVENGED SEVENFOLD

Skupina Avenged Sevenfold (označovaná často jen zkratkou A7X) byla vyhlášena jednou z klíčových skupin nové vlny amerického heavy metalu a uvedena na druhém místě v Ultimate Guitar's Top nejlepších deseti skupin desetiletí. Včetně aktuální nahrávky "Hail To The King" vydali A7X do dnešního dne šest alb, za která získali řadu cen - např. Objev roku na MTV Music Awards (2006), několik Golden God Awards či "Album roku" od prestižního časopisu Kerrang! za desku "Avenged Sevenfold". V loňském roce byli na Golden God Awards rovněž oceněni za "nejoddanější publikum". Koncertem na Aerodrome festivalu 17. června se konečně splní sen i tisícům jejich českých příznivců.

ROB ZOMBIE

Nepřehlédnutelný americký rocker a zpěvák Rob Zombie (vlastním jménem Robert Cummings) je zakladatelem kapely White Zombie. V roce 1997 se vydal na sólovou dráhu, na které vydal pět alb. Zatím poslední desku uvedl na celosvětový trh v dubnu 2013 pod názvem "Venomous Rat Regeneration Vendor". V jeho videoklipech i koncertní prezentaci se zrcadlí jeho největší hudební vzor - Alice Cooper a záliba v hororových filmech. Filmu se ostatně věnuje velmi aktivně, je filmovým režisérem a hercem. Jen pár dní před vydáním pátého studiového alba zveřejnil svůj nový film "The Lords Of Salem".

MEGADETH

Heavy metalová skupina Megadeth, založená v roce 1983 zpěvákem a kytaristou Davem Mustainem, patří spolu s Metallicou, Slayer a Anthrax do tzv. "Velké trash metalové čtveřice". Jsou autory čtrnácti studiových alb, z nichž nejedno dosáhlo na platinový prodejní certifikát či bylo nominováno na Grammy. V roce 2002 se skupina kvůli Mustainovu zranění ruky na dva roky dočasně rozpadla. Jejich poslední albový přírůstek - deska "Super Collider" vyšla v roce 2013.