Jdi na obsah Jdi na menu

Brutal Assault představuje další várku potvrzených kapel!

12. 3. 2014

Datum: 06.08.-09.08.2014                 Místo: Vojenská pevnost Josefov, Jaroměř

brutalassault-2014.jpgOrganizátoři josefovského metalového svátku Brutal Assault zveřejnili jména dalších kapel vystupujících na letošním, v pořadí už devatenáctém ročníku festivalu. Pojďme si nejzajímavější formace představit o něco blíže.

Brutal Assault se může pochlubit velkým kalibrem v podobě kalifornské ikony TERRORIZER! Nesmrtelný pojem grindcore/deathmetalové scény se opětovně hlásí o slovo a po vydání alba „Hordes of Zombies“ se chystá dobýt přední evropské festivaly. Kapela, která je od konce osmdesátých let neutuchajícím zdrojem inspirace pro řadu extrémních formací, se na BA představí v sestavě Lee Harrison (kytara), Sam Molina (vokál, basa) a Pete Sandoval (bicí).

SOILWORK je kapela s pověstí dříčů, workoholiků a muzikantů sehraných jako hodinky, kteří na pódiu pokaždé odevzdají duši. Vyznavači klasické skandinávské metalové školy a zároveň společně s The Haunted a Darkane spolutvůrci neo-thrashové vlny z konce devadesátých let. Rychlost, s jakou dokázali vychrlit pět kvalitativně vyrovnaných nahrávek, počínaje „Steelbath Suicide“ (1998) a konče „Figure Number Five“ (2003), dodnes vyráží dech. Svědčí o obrovské vůli i kreativitě a na současné metalové scéně prakticky nemá obdoby, alespoň v této „váhové kategorii“. Po krátkém tvůrčím útlumu přišli v minulém roce s vynikající deskou „The Living Infinite“, na které opět potvrzují svůj hvězdný status.

Japonská formace CHURCH OF MISERY, která svou hudbou stylově odkazuje kamsi do ranné éry Black Sabbath a psychedelického rocku, to vše s obsesí v sériových vrazích a krvavých vraždách. Jistě uznáte, že japonský doom metal na BA nevidíme každý rok a proto byste si jejich vystoupení neměli nechat ujít. Jako hudební ochutnávku zkuste například jejich poslední nahrávku „Thy Kingdom Scum“.

OKKULTOKRATI jsou společně s Blackest Woods a Haust členy proslulé norské trojice zvané „Black Hole Crew“, kterou spojuje hudební náklonnost k „nablacklému“ sludge/HC metalu. Na kontě mají kromě řady EP a splitek také dvě dlouhohrající desky „No Light For Mass“ a „Snakereigns“.

Oregonští RED FANG jsou často nazýváni jako divočejší a neurvalejší odnož stylově spřízněných krajanů Baroness. Svůj dřevorubecký stoner rock servírují bez jakýchkoliv zbytečných kudrlinek a prostojů, vždy jdou na věc zpříma. Důkaz naleznete např. na skvělé poslední desce „Whales and Leeches“. 

Americká hardcorová formace RINGWORM, jejíž počátky sahají na začátek devadesátých let, chytila v posledních letech druhý dech. A toho si všimlo i vydavatelství Relapse Rec., pod jehož křídly vyšlo i aktuální EP s názvem „Bleed“.

Irští GOD IS AN ASTRONAUT jsou již přes deset let nepřehlédnutelnou kometou na instrumentální post-rockové scéně. Mají za sebou sedm vydaných alb a velmi potěšující zprávou je, že ani na tom posledním, nazvaném „Origin“, neztrácejí nic ze své invence a fanouškům opět nabízejí epické hudební skvosty. Na BA se kapela představí ve své premiéře.

Mladí američtí metalcoristé TEXAS IN JULY, kteří vloni zaznamenali citelnou ztrátu v podobě změny vokalisty, ale vzhledem k ohlasům na jejich poslední koncerty jim to na jejich typickém živelném projevu pranic neubralo. Texas in July jsou na vzestupu a potvrdit to budou chtít v létě v Pevnosti.

Americká kapela CROWBAR, která se řadí mezi praotce žánru zvaného sludge metal. Fungování kapely se datuje od počátku devadesátých let a Crowbar od této doby udivují jedinečnou schopností držet kontinuálně svou hudební kvalitu. Největší podíl na tom má frontman a obrovská persona Kirk Windstein, který se objevil v řadě jiných kapel jako např. Down, Kingdom of Sorrow a dalších.

Norská black/deathmetalová formace GEHENNA, která je známá především fanouškům norské blackové scény, odkud pocházejí kořeny této kapely. Původně projekt několika hudebníků se v půlce devadesátých let přetavil do plnohodnotné skupiny, která má na kontě již sedm alb, přičemž to poslední vyšlo vloni pod názvem „Unravel“.

Doposud potvrzené kapely

Vstupenky na letošní Brutal Assault pořídíte na oficiálních stránkách festivalu za 1600,- Kč, popř. v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal a Eventim, kde je cena o něco vyšší.

Související:

Brutal Assault potvrzuje Children Of Bodom, Jesu a The Agonist!

Headlinerem metalového festivalu Brutal Assault budou Slayer!