Jdi na obsah Jdi na menu

Festival Josefstadt uzavírá line-up skupinami Hypocrisy a Vader!

4. 8. 2021

Datum: 12.08.–14.08.2021                 Místo: Vojenská pevnost Josefov, Jaroměř

josefstadt_banner.jpg

Třídenní festival, který se uskuteční na tradičním místě v pevnosti Josefov u Jaroměře v termínu od 12. do 14. srpna, původně ohlásil padesát programových položek. Kapel nakonec přijede o něco méně, kvantitu ovšem vyvažuje kvalita. Do soupisky přibyla dvě velká jména, která se dobře vyjímají na pozici headlinerů.

Jsou to švédští melodičtí deathmetalisté Hypocrisy a jejich žánroví souputníci, polští Vader, v něž celá řada fanoušků doufala. Bohužel jde právě o Vader, kteří nahradili dříve ohlášenou skupinu Pestilence. Přijedou však se speciálním setem věnovaným desce „De Profundis”. Další formací, jež ze sestavy vypadla, jsou Conjurer. Ty pro změnu zastoupí modernisté The Materia.

Tím novinky v programu samozřejmě nekončí. „Dále se můžete těšit na emocemi nabitý post-hardcore kluků ze Skywalker, emoce a atmosféru do moderně uchopeného deathu dávají i Innersphere. Thrashující hardcore pěstí vás udeří Crippled Fingers, Stíny plamenů naopak dovezou poctivý black a Insistent zas severskou scénou ovlivněný grindcore. A na závěr jedna premiéra - Altars Ablaze znát nebudete, ale prozradíme, že se jedná o death/black projekt výlučně z řad známých českých muzikantů,” lákají pořadatelé.

Třídenní hudební maraton je jakýmsi návratem festivalu ke kořenům, do doby, než se stal mamutí vyprodanou akcí. A jak za pořadatelskou agenturu Obscure Promotion uvedl Tomáš Fiala, oproti loňskému roku se omezí doprovodný program a dění se bude soustředit primárně na hudbu.

Vstupenky jsou stále v prodeji, stejně tak místa v kempech a hotelu v Hradci Králové a parkovací místa. Vše, včetně předobjednávek letošního merchandise, je k dispozici v oficiálním e-shopu festivalu.