Jdi na obsah Jdi na menu

Festival Votvírák trumfne letos programem předchozí ročníky!

25. 5. 2014

Datum: 13.06.–15.06.2014                         Místo: Letiště Boží Dar, Milovice

votvirak-banner-2014.jpg

Multižánrový hudební festival Votvírák, který se uskuteční tradičně 13. až 15. června na letišti v Milovicích, letos sází na osvědčená jména a špičku CZ & SK hudební scény.

V pátek 13. června se otevřou úderem 13. hodiny festivalové brány a začne všemi hudebními fandy netrpělivě očekávaná událost – další ročník festivalu Votvírák, tentokrát s letopočtem 2014.

Na Kofola Central stage to rozbalí Tata Bojs, Mandrage, No Name, Skyline, Sto zvířat, Adam Mišík a Lola běží. Rockeři si na Staropramen Rock stage rovněž užijí pořádnou porci správný muziky Desmod, Škwor, Dymytry, Visací zámek, Vypsaná fixa, Věra Špinarová, Krucipusk nebo The Clippers.

Óčko hip hop stage – tam to bude velký! Rytmus, Majk Spirit, Ektor, TNKD, Orion, LA4, Tlustej Kárl, DJ Wich & Champion Sound nebo Elpe. A pro vytrvalce bude připravena pařba okořeněná plejádou Djs až do rána hned v několika hudebních barech přímo v nonstop zóně festivalu.

Sobotní program Votvíráku – to je line up plný skvělých kapel! Uslyšíte ty nej hity českého a slovenského éteru.

Na Kofola Central stage vystoupí Wohnout, Divokej Bill, Chinaski, Mig 21, Eddie Stoilow, Jaroslav Uhlíř, Kofe-in, Rybičky 48, Cocoman, Wertex a Ice scream. Staropramen Rock stage nabídne Arakain, Harlej, Dogu, Ine Kafe, Horkýže Slíže, Kreyson, Miro Śmajdu, Season Crack a Ancient Desire.

A Óčko hip hop stage? Sodoma Gomora, Strapo & DJ Spinhandz, Prago Union, Separ, James Cole, Smack, Tafrob, YZO Empire, Android Asteroid, Mooza. A do kuropění se bude samozřejmě opět z festivalových barů v non stop zóně linout super muzika různých žánrů desítky skvělých Djs.

Není potřeba mluvit o tom, co stejně všichni vědí. Každej přeci ví, že Česko Slovenský rap má svého krále. Každej ví, kdo to je, jak vypadá, jak se jmenuje, co dělá. Tedy i to, že král místního rapu nerapuje. Produkuje. Skrečuje. Točí. Fotí. Na co sáhne, změní na zlato. Má totiž zlatý český ručičky. Jo, jmenuje se DJ Wich a právě on bude na hiphopový stagi letošního Votvíráku tím zlatým hřebem.

Ale jak? S kým? V jaký podobě? A v jaký roli? Vůbec poprvé tu totiž skromný man with the golden touch nebude nikomu krýt záda. V hlavní roli bude jeho muzika a on sám. Ale jak to udělat, když nerapuje? Aby si sám hejpoval DJský set, to by asi na zlatý hřeb fesťáku bylo málo? No, vlastně jednoduše. Když chcete něco, co tu ještě nebylo, musíte to udělat. Vezmete více jak patnáct let jeho kariéry, prohrabete se jí a z těch několika stovek beatů, co lemují zásadní momenty domácí scény, vyberete ty nejlepší. A protože jich je hodně a rozhodně je nerapoval jeden MC, ani jedna skupina, uděláte poctivej průřez. Když ho máte, využijete toho, že se plán týká fesťáku a oslovíte všechny ty MCs, aby se zúčastnili téhle jedinečné tribute show. A aby to všechno mělo ještě větší grády, energii a prostě koule, oslovíte živou kapelu, aby to zahrála spolu s DJ Wichem. A protože the real recognizes the real, kdo jiný by to mohl hrát než #1 sound – Champion Sound?

Přesně tak. Nikdo. Takže DJ Wich & Champion Sound. Golden Sound vs Champion Touch. A kdo že se vystřída na pódiu a bude si předávat majk jak štafetový kolík, aby vás provedl večerem svými rapy? MCs bude celkem 8, z Čech i Slovenska: Rytmus, Majk Spirit, Orion, Vladimir 518, Indy, La4, Boy Wonder, Paulie Garand. K tomu fousatá kapela v kompletním složení: Radimo, Mraky Mrak, Watcha, Gury. Za zvukařským pultem Tomáš Sochůrek z legendary Studia Jižák. A jako dirigent a šéf toho všeho DJ Wich, co se v pátek 13. června na Votvíráku postaví nejen za kola z oceli... Máme crew, co čítá 14 kusů a na zážitek je zaděláno!

Už teď je jasné, že Votvírák 2014 má letos nejnabitější program!

„Z předchozích let již víme, které kapely mají návštěvníci našeho festivalu nejraději a tak se jim je letos pokusíme naservírovat pěkně pohromadě a najednou" dodala dramaturgyně festivalu Martina Jablanovská.

Jako každým rokem dostanou na festivalu Votvírák prostor i mladé talentované kapely. Letos se vám na velkém pódiu představí nadějné skupiny: Lola běží, Ice Scream, Wertex, Season Crack nebo vítěz studentské soutěže „Škola rocku".

Festival Votvírák - největší český multižánrový hudební festival zaměřený převážně na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů proběhne od 13. do 15. června tradičně na letišti Boží Dar ve středočeských Milovicích.

Vstupenky na festival od 260,- Kč jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketstream a Ticketpro.

Více informací o předprodeji a jednotlivých prodejních místech najdete na webu festivalu Votvírák v sekci vstupenky: ZDE