Jdi na obsah Jdi na menu

Headlinerem metalového festivalu Brutal Assault budou Slayer!

29. 4. 2014

Datum: 06.08.-09.08.2014                 Místo: Vojenská pevnost Josefov, Jaroměř

4912-17.11.2008.jpgSlayer (foto: Angelika Špicarová)

Metalový Brutal Assault se posunul do další fáze vývoje a překročil významný milník ve své historii. Na devatenáctém ročníku se představí splněný sen organizátorů i mnoha fanoušků, americká thrash-metalová skupina Slayer.

V historii Brutal Assault neexistuje žádanější kapela než právě Slayer. Její jméno znělo ve fanouškovských anketách a diskuzích jako zaklínadlo. Všichni chtěli Slayer vidět v Pevnosti Krále, který od osmdesátých let definuje podobu extrémního metalu. Všichni chtěli alespoň jednou slyšet naživo opusy z metalové bible „Reign in Blood“ a dalších albových skvostů.

4922-17.11.2008.jpgSlayer (foto: Angelika Špicarová)

Slayer vystoupí na Brutal Assault v sestavě, která ze známých důvodů doznala několik obměn. Ať tak či tak, v čele stále dominuje dvojice Tom Araya a Kerry King, které za bicími žene nadpozemsky rychlý Paul Bostaph a na pozici kytaristy definitivně příchozí Gary Holt, někdejší člen stylově spřízněných Exodus.

Netřeba zmiňovat, že Slayer tvoří společně s Metallicou, Megadeth a Anthrax legendární thrashovou „Big 4“, a právě Slayer budou poslední kapelou z této čtveřice, která se letos v Česku představí.

Slayer se tak zařazují po bok více než sedmdesáti převážně metalových kapel, které srpnový Brutal Assault nabízí. Společně se zveřejněním headlinera se objevil také oficiální trailer.



Vstupenky na letošní Brutal Assault pořídíte na oficiálních stránkách festivalu za 1600,- Kč, popř. v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream a Eventim, kde je cena o něco vyšší.

Doposud potvrzené kapely

Související:

Brutal Assault potvrzuje Children Of Bodom, Jesu a The Agonist!

Brutal Assault představuje další várku potvrzených kapel!