Jdi na obsah Jdi na menu

Na zimní Rock for Churchill přijedou The Qemists a N.O.H.A.

5. 1. 2014

Datum: 20.02.2014            Místo: Lucerna Music Bar, Praha

noha_promo_web.jpg

Hudební festival Rock for Churchill ohlašuje nadupanou zimní klubovou verzi! Na kruhovém pódiu Lucerna Music Baru vystoupí britský elektronický uragán The Qemists a multižánrová N.O.H.A. Obě kapely jsou pověstné svými energickými koncerty, takže nás čeká i v únoru pořádné horko!

THE QEMISTS mixují naživo tak našlápnutý koktejl drum & bassu, rocku a dubstepu, až se z toho hlava točí. Živé bubny, masivní samply, nabroušené kytary a dvojice rozjetých MCs, pro které je i to největší festivalové pódium malé… Ostatně stačí si pustit pár videí z polského Woodstocku a uvidíte sami. Po počátečních pokusech s rockovou muzikou přesedlali Qemists více na drum & bass, ale rockové vlivy v tvorbě pevně zakořenily. Jejich snažení neuniklo věhlasnému londýnskému labelu Ninja Tune. Po několika singlech, včetně hitovky "Stompbox", přicházejí v roce 2008 s debutovým albem "Join The Q". Dva roky na to vydávají LP "Spirit In The System" a poslední dobou se šíří zvěsti, že by brzy mohla přijít na svět i novinka! První vlaštovkou je zatím nejnovější singl "No More". Jejich energická show neušla pozornosti řady promotérů těch největších evropských festivalů. The Qemists tak nechyběli na legendárním Glastonbury, polském megafestivalu Przystanek Woodstock a mnoha dalších.

N.O.H.A. je specifická stylově otevřeným mixem drum & bassu, world music, dub stepu a energií nabitých groovů. Hity jako "Di Nero", "Wanna Play" a hlavně "Tu Café" vynesly kapelu na ta největší festivalová evropská pódia jako Eurospotting-Kopenhagen, Bourges Festival, Roots Festival-Amsterdam, Exit, Pohoda nebo Colours of Ostrava. Na pódiu N.O.H.A. exceluje jako smršť vydávající ze sebe nakažlivou pozitivní energii. Od září 2013 je síla kapely ještě umocněna přítomností nové zpěvačky Kaia Brown (USA), která svým osobitým projevem dodává hudbě i živým vystoupením N.O.H.A. novou hudební i vizuální dimenzi. N.O.H.A. má za sebou již 6 studiových alb. To poslední se jmenuje "Circus Underground" a vyšlo 1. prosince 2012.

Vstupenky v předprodeji pořídíte nejlevněji bez poplatku na pokladně Lucerna Music Baru za 500,- Kč. Dále pohodlně přímo na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal a Eventim navýšené o poplatek prodejce. Cena na místě bude 600,- Kč.

Web klubu: http://lucerna.musicbar.cz/