Jdi na obsah Jdi na menu

Stingův kytarista Dominic Miller vystoupí s Danem Bártou v Pacově!

21. 2. 2014

Datum: 10.05.2014                 Místo: Zámecké nádvoří, Zámek Pacov

007---dominic-miller---band.jpgDominic Miller (foto: Angelika Špicarová)

Britský rockový kytarista argentinského původu Dominic Miller, který je známý dlouholetou spoluprací se zpěvákem Stingem, zahraje 10. května v Pacově na Pelhřimovsku. Třiapadesátiletý Miller do Pacova zavítá s doprovodnou kapelou na jedinou zastávku v České republice v rámci svého světového turné. Na nádvoří pacovského zámku se na jednom pódiu setká s Danem Bártou & Illustratosphere. Oba interpreti představí svá nová alba.

Dvojkoncert předznamená 14. ročník festivalu Pacovský poledník, který se uskuteční 23. a 24. srpna. Dominic Miller vydal po dvou letech své další sólové album pod názvem „adhoc“, Dan Bárta má na kontě novou desku Maratonika.

Dominic Miller, rodák z argentinského Buenos Aires, platí v hudebním světě za vrcholného profesionála. Obdivuhodné, a zcela nepřehlédnutelné je jeho těsné propojení se Stingem, které trvá již přes 20 let. Ve Stingově kapele se v průběhu let vyměnili téměř všichni muzikanti, ale Dominic Miller zůstává. Podílí se na Stingově produkci nejen jako kytarista, ale i jako skladatel a aranžér. Ze společné tvorby je známá například skladba Shape Of My Heart.

005---dominic-miller---band.jpgDominic Miller (foto: Angelika Špicarová)

Miller se však podílel na více než dvou stovkách alb zpěváků zvučných jmen. Mezi nejzajímavější patří jeho spolupráce s umělci jako Peter Gabriel, Bryan Adams, Rod Stewart, Paul Young nebo Luciano Pavarotti. Podílel se na albech Philla Collinse, Tiny Turner, Chrise Bottiho, kapely Level 42, The Chieftains, bluesových The Nighthawks nebo naposledy zpěvačky Katie Melua. V letošním roce Miller hostuje také na koncertech Paula Simona.

V České republice Dominic Miller vystoupil na krátkém turné v roce 2011, kdy zahrál v Praze, Kopřivnici a jihomoravských Popicích.

012---dominic-miller---band.jpgDominic Miller & Rufus Miller (foto: Angelika Špicarová)

Fotoreport z koncertu Dominica Millera v Praze k nahlédnutí zde:  fotak.png.jpg fotogalerie

Tvorbu Dana Bárty není nutno divákům v ČR ani na Pacovském poledníku představovat. Spojení obou hudebníků na jednom koncertě není náhodné. Bárta se nikdy netajil obdivem právě k Stingovu přístupu k hudbě. Diváci se snad mohou těšit i na zajímavé propojení účinkujících kapel, které téměř jistě vyplyne z atmosféry večera. Tuto výjimečnou hudební událost si rozhodně nenechte ujít!

Vstupenky budou v prodeji od 10. března v Pacově v Knihkupectví U Hrušky a v síti Ticketportal. Cena v předprodeji je 400,- Kč, na místě pak 500,- Kč.

 

Pacovský poledník 2014

Název vícežánrového festivalu Pacovský poledník vychází ze skutečnosti, že Pacovem prochází 15. poledník určující středoevropský čas. Termín srpnového festivalového dění je určen na 23. a 24. srpna. Hudební produkce bude letos věnována 150. výročí narození zdejšího velkého rodáka, básníka Antonína Sovy. Zhudebnění Sovových básní se nyní věnuje mnoho zajímavých tvůrců.