Jdi na obsah Jdi na menu

XII. ročník Basinfirefestu láká na kapely Trivium, Death a Masterplan!

25. 3. 2014

Datum: 26.06.–29.06.2014                 Místo: Spálené Poříčí u Plzně

basinfirefest-2014.jpg

BASINFIREFEST OPEN AIR je největší západočeský festival s tradicí od roku 2003. Mísí se zde hudební styly od metalu, rocku, punku, ska i undergroundu. Na festival se každoročně sjíždí kapely z celého světa, bohatá je i nabídka skupin tuzemských.

010---trivium.jpgTrivium (foto: Angelika Špicarová)

Jednou z největších hvězd nadcházejícího léta budou američtí TRIVIUM. Na Basinfirefestu budete mít jedinečnou možnost poslechnout si poslední počin této bandy, desku „Vengeance Falls“ z října loňského roku, pěkně naživo!

032---trivium.jpgTrivium (foto: Angelika Špicarová)

029---trivium.jpgTrivium (foto: Angelika Špicarová)

Fotoreport z koncertu Trivium v Praze k nahlédnutí zde:  fotak.png.jpg fotogalerie

Potvrzení jsou i legendární DEATH (dta). Po Evropě pojedou své festivalové turné, a to v sestavě Sean Reinert (Cynic) - bicí, Paul Masvidal (Cynic) - kytara, Steve DiGiorgio (Autopsy, Testament, Iced Earth) - basová kytara a Max Phelps (Cynic) - kytara a vokály. Setlist bude zahrnovat především písně z alba Human", ale i další klasiku této legendy.

Další zahraniční hvězdou, která na Basinfirefestu vystoupí, bude bezesporu německá formace MASTERPLAN. Bicí soustavě této power metalové bandy nevévodí nikdo jiný než brněnský rodák Martin Marthus Škaroupka, jenž s MASTERPLAN nahrál jejich poslední desku „Novum Initium".

V čele potvrzených kapel nepochybně stojí také jméno kanadských thrasherů ANNIHILATOR. Kapela v srpnu 2013 vydala nové album s názvem „Feast“, takže si užijete nejen průřez celou diskografií, ale i jejich nejnovější tvorbu.

Můžete se těšit také na americkou metalcorovou formaci WALLS OF JERICHO. Naposledy se v České republice ukázali v roce 2009. Skupina v čele s energickou Candace Kucsulain by měla v průběhu letošního roku vydat nový materiál, pro letní tour je připravena i speciální show.

Geniální spojení folklóru a death metalu přiveze ruská kapela ARKONA.

Z Norska se přijedou představit heavy metaloví CHROME DIVISION, projekt zpěváka Dimmu Borgir, Shagratha. Kapela má aktuálně nové album Infernal Rock Eternal".

Další peckou, tentokrát punkovou, jsou Francouzi TAGADA JONES. Skupina právě připravuje nové album, můžete se tak těšit na jistou ochutnávku jejich nejnovějších výtvorů.
 

Basinfirefest přivítá také kalifornskou pětici VICIOUS RUMORS. Kapela právě prochází jedním z nejplodnějších období, zahrála si po boku opravdových velikánů po celém světě. Na letní turné je přichystán speciální program s výhledy do minulosti skupiny i představení nejnovější práce.
 
 
Příznivce power metalu potěší, že svou účast přislíbili i němečtí AT VANCE.
 
 
Vstupenky na festival za 800,- Kč (cena se bude od 1. dubna zvyšovat na 900,- Kč) jsou k dispozici zde a v předprodejních sítích SazkaTicket, Ticketpro, Eventim a Ticketportal
 

basinfirefest-2014.jpg