Jdi na obsah Jdi na menu

Adam Bomb zavítá se svou dynamickou show do Prahy!

16. 4. 2015

Live: Adam Bomb                           Special guest: The Agony

Datum: 04.06.2015                                  Místo: Modrá Vopice, Praha

adam_bomb_2015.jpgAdam Bomb (foto - zdroj: facebook.com)

V rámci svého aktuálního evropského turné „Fatal Attraction 30 Summer Tour” se newyorská klubová legenda, zpěvák a kytarista Adam Bomb zastaví 4. června v pražském klubu Modrá Vopice. Předvede zde svou dynamickou show plnou ostrých kytarových riffů a pyrotechnických efektů. Po úspěšných loňských koncertech se do Prahy v krátkém časovém období znovu rád vrací.

První zmínky o hudební kariéře Adama Bomba se datují do roku 1979, kdy jako čtrnáctiletý zakládá se zpěvákem Geoffem Tatem (Queensryche) skupinu Tyrant. Opravdu zlomový okamžik nastává však o rok později, kdy se setkává s Eddiem Van Halenem a absolvuje u něho několik kytarových lekcí. V témže roce nastupuje v Seattlu do skupiny TKO, se kterou později nahrává své první album. V roce 1981 se dostává do užšího výběru v konkurzu na uvolněné místo kytaristy ve skupině Kiss a odehraje s nimi 3 skladby.

V roce 1982 se stěhuje do Hollywoodu, kde žije a zkouší ve společném domě s Izzy Stradlinem (ten později stojí u vzniku Guns n´Roses) a právě se formující skupinou Black´n´Blue. Spřátelí se s jejich kytaristou Tommy Thayerem (dnes Kiss), který ho přesvědčí, aby se vydal na sólovou dráhu. Zaskakuje za Yngwie Malmsteena ve skupině Steeler, nahrává s baskytaristou Cliffem Williamsem z AC/DC a s bývalými hráči Aerosmith, Riot a Billyho Idola zakládá svou první regulérní kapelu.

Od té doby má na svém kontě 14 alb (dvě se svým bočním projektem Get Animal), spolupráci s mnoha velikány včetně Chucka Berry nebo baskytaristy John Paula Jonese z Led Zeppelin. V posledních letech hodně spolupracuje s kytaristou Billyho Idola Steve Stevensem a zpěvákem Michaelem Monroem (Hanoi Rocks). Adamova vystoupení jsou opravdovým rock´n´rollovým svátkem, včetně výrazných pyrotechnických efektů.

Celý večer odstartuje domácí dívčí metalová kapela The Agony, jejíž hvězda začíná poslední dobou prudce stoupat. V nedávné době jsme je mohli vidět například jako support pražského koncertu Girlschool anebo Mika Terrany. Nutno podotknout, že letos vystoupí i v sobotním programu festivalu Masters of Rock ve Vizovicích, a to na hlavní scéně. Schyluje se také k nahrávání alba.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za 230,- Kč. Na místě v den koncertu budou lístky za 270,- Kč.