Jdi na obsah Jdi na menu

Alžírský hudební rebel Rachid Taha se v listopadu vrátí do Prahy!

25. 9. 2013

Live: Rachid Taha

Datum: 10.11.2013          Místo: Lucerna Music Bar, Praha

rachidtaha-2013.jpgRachid Taha (foto: Angelika Špicarová)

Miláček tuzemských hudebních nadšenců Rachid Taha se na podzim vrátí do Prahy, kde představí své nové album "Zoom". Po úspěšném koncertě na festivalu Trutnov si jeho strhující vystoupení budete moci vychutnat pěkně zblízka v klubovém prostředí. Charismatický propagátor alžírského stylu rai, který v sobě nezapře duši rockové hvězdy a politického rebela, vystoupí 10. listopadu v pražském Lucerna Music Baru.

Tento alžírský ethno rebel si získal fanoušky svým ojedinělým mixem severoafrické, rockové, punkové a elektronické hudby. Jeho slavná verze písně "Rock El Casbah" původně od punkových Clash je dokonalou ukázkou propojení všech těchto vlivů. Kombinace arabského frázování, prvků amerického písničkářství, ohlušující techno podklady a vizáž rockové hvězdy mu zajišťují úspěch nejen u příznivců world music, ale táhne se napříč všemi žánry i věkovými kategoriemi.

030.jpgRachid Taha (foto: Angelika Špicarová)

005.jpgRachid Taha (foto: Angelika Špicarová)

V klubovém prostředí naposledy vystupoval v roce 2010 s albem "Bonjour" a letos se vrací s novým albem "Zoom".  Jde o jeho deváté sólové album a produkoval ho Justin Adams, který spolupracuje mimo jiné například i s Robertem Plantem z legendárních Led Zeppelin. Na albu pokračuje Rachid Taha v příběhu, ve kterém hraje hybridního hrdinu, jenž je z části Sindibádem, Johnem Waynem a Alanem Vegou. Hudebník, který se snaží spojit elektrickou kytaru s tradičním arabským nástrojem oud. Na desce se objevuje několik nových, arabských cover verzí a podle Rachida Tahy je "Zoom" nejucelenějším albem, které doposud natočil. 

O neskutečné atmosféře na jeho koncertech koluje mnoho historek a právě autentičnost v kombinaci s nespoutaným hudebním přívalem energie dělá z jeho koncertů nezapomenutelný zážitek.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro za 650,- Kč ke stání a 1100,- Kč k sezení.