Jdi na obsah Jdi na menu

Americký rapper Schoolboy Q zavítá do Prahy!

18. 2. 2014

Live: Schoolboy Q        Support: Isaiah Rashad

Datum: 14.05.2014                        Místo: Roxy, Praha

schoolboyq_2014.jpgSchoolboy Q (foto - zdroj: fource.cz)

Jedna z největších současných hvězd amerického hip hopu, rapper Schoolboy Q vystoupí v pražském klubu Roxy! Stane se tak ve středu 14. května. Kolega Kendricka Lamara z labelu Top Dawg Entertainment se v Praze představí v rámci evropského turné k nové desce s názvem "Oxymoron", která vyjde již koncem února.

„Z potvrzení show Schoolboye Q v Praze jsme naprosto nadšeni! Tak velké jméno tu nebylo od června 2012, kdy se tu objevil Mac Miller“, uvádí pořadatel akce, agentura Fource Entertainment. Sedmadvacetiletý Američan, jež má v občance jméno Quincy Matthew Hanley, se v rámci turné ke své aktuální desce vydá hned na dvě šňůry - a během té evropské ho bude doprovázet další hiphopová naděje ze stáje TDE, Isaiah Rashad.

Předtím, než se Schoolboy Q proslavil jako rapper, živil se také jako drogový dealer. V roce 2006 však poprvé přičichl k hudbě a o tři roky později začíná vydávat pod nezávislým labelem Top Dawg Entertainment. Za tu dobu má na kontě dvě studiová alba a spolupráce s dalšími superstar světového hiphopu jako je Kendrick Lamar, ASAP Rocky, Mac Mailler nebo koprodukce alba "The Heist" od Macklemore a Ryana Lewise, která mu přinesla nominaci Grammy Awards 2014.



Právě svým nejnovějším albem "Oxymoron" by rád ospravedlnil své předešlé hříchy, které omlouvá tím, že vše dělal pro dobro své dcery Joe. Album, na kterém by se měl produkčně podílet mimo jiné Pharell Williams, se zabývá také historií legendárního amerického gangu the Crips. Pražské fanoušky jistě také potěší, že rappera přijede podpořit další stálice amerického hvězdného hiphopového nebe, Isaiah Rashad. Rodák z Chattanoogy ze státu Tennessee právě vydal debutové EP "Cilvia Demo" a renomovaný americký magazín Complex ho označil za jednoho z rapperů, o kterých bude v roce 2014 ještě hodně slyšet.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v předprodejní síti Ticketpro za 440,- Kč + poplatky.

Pořadatel: http://www.fource.cz/