Jdi na obsah Jdi na menu

Americký trumpetista Chris Botti zavítá do České republiky!

10. 3. 2015

Live: Chris Botti

Datum: 21.10.2015                                   Místo: Kongresové centrum, Praha

chris_botti_2015.jpgChris Botti (foto - zdroj: Live Nation)

Chris Botti se vrací se svým jedinečným orchestrem do České republiky. Vystoupí 21. října v pražském Kongresovém centru. Nenechte si ujít nejsledovanější jazzovou událost roku!

Chris Botti se od vydání kritikou velmi pozitivně přijatého titulu „When I Fall In Love” stal jedním z nejprodávanějších amerických instrumentálních umělců. Slaví úspěch u popového i žánrově vymezeného publika, na svém albovém kontě má čtyři jazzové nahrávky, které se umístily na prvních příčkách nejrůznějších žebříčků a pyšní se zlatými i platinovými deskami jakož i cenou Grammy. Právě za své poslední album „Impressions” byl v roce 2013 oceněn cenou Grammy v kategorii „Nejlepší popové instrumentální album”. Koncertuje po celém světě, doposud prodal více než čtyři miliony alb, našel formu uměleckého projevu, který začíná v jazzu a putuje za hranice jakéhokoliv žánru.

Botti v posledních třech desetiletích nahrával a vystupoval s těmi nejlepšími hudebníky, včetně Stinga, Barbry Streisand, Tonyho Bennetta, Lady Gaga, Paula Simona, Joni Mitchell, Johna Mayera nebo Andrea Bocelli. Na koncertních cestách strávil tento trumpetista více než 300 dní v roce a zahrál si nejlepší symfonie v nejprestižnějších světových centrech od Carnegie Hall a Hollywood Bowl po Sydney Opera House a Real Teatro di San Carlo v Itálii.

Jeho album „Impressions”, které získalo cenu Grammy, je zatím poslední z řady vydaných hvězdných titulů, mezi které patří „When I Fall In Love” (2004), „To Love Again: The Duets” (2005), „Italia” (2007) nebo „Chris Botti in Boston” (2009), a potvrzuje fakt, že Chris Botti je jedním z nejzajímavějších umělců soudobé americké hudební scény.

Jeho originální a jedinečná hra s výrazným zvukem dává skladbám, na kterých se podíleli umělci jako Andrea Bocelli, Vince Gill, Herbie Hancock, Mark Knopfler nebo David Foster, intimní atmosféru vyvolávající hudební představivost.

Se všemi svými doposud vydanými alby se Chris Botti důkladně etabloval jako jeden z nejdůležitějších inovativních osobností současného hudebního světa.

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 990,- Kč do 1690,- Kč.

Pořadatel: www.livenation.cz