Jdi na obsah Jdi na menu

Britská kapela Metronomy očaruje v březnu Prahu!

2. 2. 2015

Live: Metronomy

Datum: 11.03.2015                    Místo: Lucerna Music Bar, Praha

015---metronomy.jpgMetronomy (foto: Angelika Špicarová)

Metronomy je britská hudební skupina, kterou v roce 1999 založil Joseph Mount v anglickém městě Totnes. Nejprve byl Mount jediným členem kapely, ale brzy se k němu přidali Gabriel Stebbing a Oscar Cash. Vedle Mounta a Cashe ve skupině nyní působí ještě Anna Prior a Olugbenga Adelekan.

Své první album nazvané „Pip Paine (Pay the £5000 You Owe)” vydali v roce 2006; následovala alba „Nights Out” (2008), „The English Riviera” (2011) a „Love Letters” (2014). Rovněž jsou autory remixů písní interpretů jako jsou Charlotte Gainsbourgová, Franz Ferdinand, k.d. lang, Lykke Li nebo Lady Gaga.

011---metronomy.jpgMetronomy (foto: Angelika Špicarová)

009---metronomy.jpgMetronomy (foto: Angelika Špicarová)

Celý fotoreport z pražského koncertu Metronomy k nahlédnutí zde:  fotak.png.jpg fotogalerie

V tiché ulici ve východním Londýně je jedno staromódní studio. Je to domov analogového zvuku, horkých, zaprášených přístrojů, a zároveň místo, kde se ambice nezávisle myslících umělců mění v klasické nahrávky.

Jednoduše řečeno - je to místo, kde se kouzlí...

Toe Rag Studios ve své historii již přivítalo rockové hudebníky, ale tentokrát do něj vstoupil hudebník, který přinese pro tohle studio nový žánr. Moderní, dobrodružný a ambiciózní pop.

Za posledních šest měsíců do Toe Rag Studios přicházel kudrnatý muž, který zde dokončoval své dlouho očekávané čtvrté album. V srdci má lásku k The Zombies, Love a Sly and the Family Stone. Už dříve složil skvělé skladby a vytvořil exkluzivní pop. Jeho hlavními nástroji jsou syntezátory a počítače. Ale v Toe Rag je posune mnohem blíž k nebeské hudbě.

Joseph Mount, z Totnes v Devonu, je hlavní zpěvák a architekt skupiny Metronomy. Jeho nové album „Love Letters” je deska, která chce být nadčasová.

„Love Letters” zkouší dělat nové věci postaru. Nesnaží se být retro, ale ohlíží se po kvalitách minulosti. Dotýká se hvězd dob minulých.

Pomáhá i to, že Metronomy měli za sebou pár úspěšných a skvělých let. Album „The English Riviera” z roku 2011 bylo nominováno na cenu Mercury. „The English Riviera” bylo nazváno albem „vizionářským” (NME), „exotickým” (Mojo) a „stylovým” (The Times); Evening Standard nazval album „zjevením”; i-D označil kapelu za „pionýry”. Vyprodali Royal Albert Hall, podnikli velké turné po Evropě a Americe.

Nové album je bezesporu dalším úspěchem skupiny - k typickému soundu Metronomy se přidala vřelost, bohatost a hloubka.

Na albu je slyšet i jakýsi nový duch. Skladba „I'm Aquarius” je inspirována Dianou Ross and The Supremes' a albem z roku 1969 „Let The Sunshine In” plným psychedelické atmosféry a nádherných vokálů. Mount málem tuhle píseň na desku nezařadil, protože se domníval, že nezní jako Metronomy. Pak si ale uvědomil, že se jeho styl vyvíjí a proměňuje.

Píše se rok 2014. Je čas přepsat starý příběh.

V tiché ulici ve východním Londýně je jedno staromódní studio. Je to domov analogového zvuku, horkých, zaprášených přístrojů, a zároveň místo, kde se ambice nezávisle myslících umělců mění v klasické nahrávky. Je to nyní i místo, kde Metronomy vytvořili „Love Letters” , klasické elektropopové album, které posílá svůj vzkaz přímo do vašich srdcí.

Otevřte je. Pocítíte kouzlo. V březnu se Metronomy vydají na turné, přičemž jedna ze zastavek se uskuteční 11. března v pražském Lucerna Music Baru, takže budete mít příležitost se nechat očarovat.

Vstupenky za 540,- Kč + poplatky jsou k dispozici v předprodejních sítích Eventim, Ticketpro, TicketportalGoOut.cz a na webu musicbar.cz. V pokladně Lucerna Music Baru pak bez poplatku. Na místě v den koncertu za 640,- Kč.