Jdi na obsah Jdi na menu

Do České republiky zavítá americká kapela Steel Panther!

26. 10. 2013

Live: Steel Panther

26.02.2014 Lucerna Music Bar, Praha
27.02.2014 Klub Fléda, Brno

Steel Panther (foto - zdroj: Facebook/Steel Panther)

steelpanther-2013.jpg

Steel Panther je americká heavy metalová kapela z Los Angeles známá především pro své vtipné texty a přehnanou pódiovou prezentací parodující heavy metal a životní styl 80-tých let. Formace Steel Panther přijede v roce 2014 se třetím albem do Evropy na turné "Spreading The Disease Tour", které zahrnuje i dva koncerty v Čechách.

Turné začíná v úterý 4. února 2014 v holandském Groningenu. „Jak lépe nastartovat evropské turné, než v zemi drog a slávy", říká basista Lexxi Foxx. "Spreading The Disease (S.T.D.) Tour" navštíví různá místa po celé Evropě včetně Německa, Francie, Španělska, Velké Británie, České republiky nebo Slovenska. V roce 2012 byli Steel Panther oceněni jako „Nejlepší živá kapela" na Loudwire Music Awards a porazili tak slavnější kolegy jako Iron Maiden, Metallica nebo Tool.

Steel Panter a producent Jay Ruston (Anthrax, Stone Sour) v poslední době pracovali na třetím albu, které je pokračováním kritikou kladně přijatého titulu „Balls Out" z roku 2011. Album debutovalo na první příčce Billboard Top Comedy Chart reprezentováno hitem „If You Really Really Love Me".

Steel Panther byli delší dobu nejlépe střeženým rockovým tajemstvím. Vzhledem k úspěchu jejich alba a živým vystoupením se kapela těší velké oblibě u fanoušků a stala se kultovní legendou na scéně v LA. Ke Steel Panther se na jevišti již připojili takové ikony rock and rollu jako jsou Steven Tyler z Aerosmith, Paul Stanley z Kiss, Corey Taylor ze Slipknot, Tom Morello z Rage Against The Machine / Audioslave nebo Chester Bennington z Linkin Park.

Steel Panther jsou Michael Starr, Satchel, Lexxi Foxx a Stix Zadinia.

Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketpro za 399,- Kč do konce roku 2013 a za 450,- Kč v roce 2014.

Pořadatel: http://www.livenation.cz