Jdi na obsah Jdi na menu

Frank Turner and The Sleeping Souls přijedou do Prahy!

8. 11. 2013

Live: Frank Turner and The Sleeping Souls

Datum: 09.03.2014          Místo: Lucerna Music Bar, Praha

thesleepingsouls2013.jpgFrank Turner and The Sleeping Souls (foto: FKP Scorpio)

Folkovo-punkový zpěvák a skladatel Frank Turner se v rámci svého celosvětového turné podívá i do Prahy. Původně hardcorový zpěvák se v roce 2005 vydal na sólovou, převážně akustickou dráhu. Turnerův projekt s kapelou The Sleeping Souls můžete vidět 9. března v Lucerna Music Baru.

Frank Turner byl původně členem a zpěvákem post-hardcorové kapely Million Dead. Tyto tvrdší vlivy jsou v jeho sólové tvorbě stále znát, znatelnější jsou ale prvky folku a punku. Od roku 2005 vydal již 5 studiových alb. To poslední, "Tape Deck Heart", vyšlo letos v dubnu. Na tomto albu spolupracoval s producentem Richem Costey. Costey je v hudebním průmyslu pojem. Spolupracoval například se jmény jako Muse, My Chemical Romance a v minulosti dokonce s Brucem Springsteenem nebo Johnny Cashem. Costey sice Turnera pěkně potrápil, když ho přinutil přezpívat jeden vokál padesátkrát. Výsledek ale nemohl dopadnout lépe!

Turner je v rodné Británii miláčkem publika. Jeho živá vystoupení bývají nezapomenutelná: ne náhodou získal ocenění za nejlepší živé vystoupení a mnoho dalších. Byl dokonce požádán, aby vystoupil na zahajovacím ceremoniálu Letních olympijských her v Londýně. Vedle takových hvězd jako je Paul McCartney, Dizzee Rascal nebo Underworld vystoupil za symbolický honorář jednu libru.

Přestože za poslední roky zažívá jeden úspěch za druhým, zůstává Turner stále věrný svému původnímu hudebnímu přesvědčení. Sám říká: “Úspěch, který přišel, jsem vůbec nečekal. Donutilo mě to přemýšlet o mých začátcích a o tom, kam teď směřuji. Lámu si hlavu nad tím, jestli můžu pokračovat jako muzikant ovlivněný ryzím punk rockem a zároveň hrát v arénách. Došlo mi, že vlastně ano. Jinak bych tady přece nebyl.”

Nenechte si ujít tuto jedinečnou show a přijďte si ji užít s námi! Koncert Franka Turnera a jeho The Sleeping Souls se koná 9. března v pražském klubu Lucerna Music Bar.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro, cena vstupenek je 440,- Kč + poplatky. 

FB Event : https://www.facebook.com/events/168817253317275/

Pořadatel: http://www.fource.cz/