Jdi na obsah Jdi na menu

Goran Bregović & The Wedding and Funeral band vystoupí v Praze!

8. 12. 2014

Live: Goran Bregović & The Wedding and Funeral band    

Datum: 10.02.2015                                                              Místo: Forum Karlín, Praha

goran-bregovic2015.jpgGoran Bregović (foto - zdroj: facebook.com)

Nejvýznamnější balkánský hudebník a skladatel Goran Bregović s jeho Wedding and Funeral band se představí 10. února v pražském Foru Karlín. 

Goran Bregović je současný moderní balkánský skladatel, producent a sběratel nahrávek world music. Známý je především svou filmovou hudbou, spolupracoval na filmech Emira Kusturici.

Goran Bregović je nazýván balkánským guru, občas dokonce králem. Je mimořádný umělec, který tradiční balkánskou muziku prezentuje naprosto jedinečným způsobem. Kvůli válce se musel vzdát své těžce vydřené popularity s dnes již kultovní kapelou Bijelo Dugme a odešel do exilu ve Francii. Od té doby zúročuje veškeré své zkušenosti a pohrává si s tradiční hudbou svým vlastním způsobem.

Základem jeho orchestru jsou především „trubači“, kteří mají v bývalé Jugoslávii roli hudebního doprovodu, obzvlášť na svatbách a pohřbech. V jeho produkci má své místo i církevní a vážná hudba. Jeho tvorba je silně ovlivněna muzikou balkánských Romů, world music, ale i rockem a moderní elektronickou hudbou. Způsob, jakým tento skladatel, dirigent a bavič dokáže hudební elementy spojit, mu vydobyl celosvětový respekt.

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za 990,- Kč ke stání a 1390,- Kč k sezení.

goranbregovic2015.jpg