Jdi na obsah Jdi na menu

Hugh Laurie, známý jako Dr. House, vystoupí premiérově v Brně!

5. 4. 2014

Live: Hugh Laurie

Datum: 22.07.2014          Místo: Kajot Arena, Brno

hugh_laurie-2014.jpgHugh Laurie (foto - zdroj: hughlaurieblues.com)

Herec a bluesový muzikant Hugh Laurie si loni střihl v Praze hned dva koncerty po sobě. A že se mu u nás líbilo, o tom svědčí další ohlášené vystoupení. Laurie zahraje tentokrát před brněnským publikem.

Hugha Laurieho čeští diváci důvěrně znají coby svérázného doktora Gregoryho House, brilantního diagnostika s poněkud nevybíravými způsoby, hrdinu amerického seriálu Dr. House. Hugh Laurie je však mužem mnoha talentů. Úspěchy slaví coby herec, producent, režisér, spisovatel, zpěvák a klavírista. Bez obligátní hůlky, zato se skupinou skvělých hudebníků za zády, vystoupí Hugh Laurie na jeviště Kajot Areny Brno, aby zahrál a zazpíval. Hugh Laurie a Copper Bottom Band do Brna zavítají v rámci evropského turné k novému albu "Didn’t It Rain", které vyšlo 13. května 2013.

Hugh Laurie debutoval v dubnu 2011 v dvaapadesáti letech deskou "Let Them Talk", která zaznamenala obrovský úspěch. Druhé album "Didn’t It Rain" nahrával ve vyhlášených Ocean Way Studios v Los Angeles. Tentokrát se oprostil od zvuku neworleanského blues, které znělo z jeho předchozího alba, a vydal se proti proudu do amerického hudebního vnitrozemí. „Rozhodl jsem se ještě hlouběji ponořit do obrovské americké hudební nabídky a najít to, co mě okouzlilo už jako kluka”, vysvětluje Laurie a dodává: „A čím víc jsem toho objevil a poslouchal, tím víc jsem byl uhranut těmi songy, ale i lidmi, se kterými jsem měl občas dokonce to štěstí si zahrát.” Na jedné desce se tak sešli W. C. Handy (St. Louis Blues) a Jelly Roll Morton (I Hate A Man Like You), ale také Dr. John (Wild Honey) a Alan Price z The Animals (Changes).

Hugh Laurie (11. 6. 1959, Oxford) hrál v mnoha filmech, například: Rozum a cit (1995) s Emmou Thompson a Kate Winslet, oblíbený film z produkce Walta Disneyho 101 dalmatinů (1996), kasovní trhák Muž se železnou maskou (1998), Madam Bette (1998), Myšák Stuart Little (1999), Myšák Stuart Little 2 (2002), Let Fénixe (2004), Street Kings (2008) nebo Monstra vs. Vetřelci. V roce 2011 si zahrál spolu s Jamesem McAvoyem a Billem Nighym hlavní roli ve filmu Velká vánoční jízda. V roce 2012 se objevil v roli pana Wattse v australském filmu Mr. Pip po boku herečky Kerry Fox. Spolu s dlouholetým kolegou Stevenem Fryem také propůjčí hlasy hlavním postavám animovaného filmu Keirona Selfa Strašidlo Cantervillské, který půjde do kin v roce 2014.

Mezi jeho nejznámější televizní role patří postava Bertieho Woostera v působivé čtyřdílné sérii Jeeves and Wooster (1990-1995). Mezi kultovní bezesporu patří Laurieho role v seriálu Černá zmije. Zahrál si také v jednom z nejoblíbenějších TV seriálů vůbec – v Přátelích (1998). Jeho nejznámější seriálovou rolí je ale bezesporu postava doktora Gregoryho House v seriálu Dr. House, za kterou získal dva Zlaté glóby, dvě ocenění Screen Actors Guild Award a šest nominací na cenu Emmy. Režíroval mnoho reklam a pořadů. Jeho první román Obchodník se smrtí (The Gun Seller) vydaný ve Velké Británii a USA, který zaznamenal řadu ohlasů ze stran kritiků, bude adaptován jako scénář pro MGM.



Hugh Laurie, samouk hrající na klavír, dosáhl neuvěřitelně úspěšné hudební kariéry. V roce 2011 u Warner Music vydal album bluesových písní s názvem "Let Them Talk", kde se představuje jako zpěvák a pianista a které se záhy stalo globálním hitem. V devíti zemích se dostalo do prodejních žebříčků Top 10 stejně jako do žebříčků Top 40 v dalších jedenácti zemích.

Vstupenky na koncert v rozmezí od 590,- Kč do 1990,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticket-Art.