Jdi na obsah Jdi na menu

Kanadský zpěvák Dallas Green přijede do Prahy se svým projektem City and Colour!

25. 10. 2013

Live: City and Colour

Datum: 09.02.2014          Místo: Roxy, Praha

cityandcolour-2013.jpgDallas Green (foto - zdroj: ctvnews.ca)

Skvělá zpráva pro příznivce té nejlepší akustické hudby! Kanadský folk-rockový zpěvák a písničkář Dallas Green přijede do Prahy se svým projektem City and Colour 9. února 2014, kdy ho představí poprvé českému publiku v klubu Roxy!

Green do Prahy zavítal již v minulosti se svoji předešlou kapelou Alexisonfire, vystoupení City and Colour bude však v Praze premiérové. Projekt nedávno vydal v pořadí čtvrté studiové album "The Hurry and The Harm", které se umístilo jako horká novinka na 1. místě kanadského žebříčku SoundScan a dosáhlo vysokých pozic také v USA (#16), Austrálii (#4) a Velké Británii (#32). Koncert v Praze zároveň odstartuje následovné turné City and Colour v Německu, kde Greena a jeho kapelu čeká nejméně šest velkých koncertů. Hudební tvorbu City and Colour lze označit za přechod mezi folk-rockem, alternativním rockem a akustickým rockem.

Kritiky vychvalovaný Green získal hned tři ocenění JUNO (včetně dvou ocenění “Skladatel roku” v letech 2009 a 2012) a 3 platinové desky. Poslední kanadské turné City and Colour se vyprodalo během několika málo minut, společně s mnoha dalšími vyprodanými vystoupeními v USA, Velké Británii i Evropě. City and Colour také vystupovali jako předskokani popové superstar Pink při jejím turné v USA. Jedna z Greenových kompilací, "Gasoline Rainbows" (2010), obsahuje také skladby "Damiena Rice" a "Amy Kuney".

Formace City and Colour na turné se skládá z následujících členů: Jack Lawrence (basa), Dante Schwebel (kytara), Doug MacGregor (bicí) a Matt Kelly (klávesy, pedálová steel kytara).

Vstupenky za 590,- Kč jsou v prodeji v síti Ticketpro.