Jdi na obsah Jdi na menu

Koncerty maďarské skupiny Omega se překládají na podzim!

19. 4. 2014

Live: Omega + Symfonický orchestr Martina Luthera Univerzity v Halle / Wittenbergu

06.11.2014 Kongresové centrum, Praha
07.11.2014 Sportovní hala Euronics, Zlín

omega_2014.jpg

Oba koncerty maďarské skupiny Omega, které se měly uskutečnit příští pátek v Praze a v sobotu ve Zlíně, se z důvodu náhlé smrti pořadatele zlínského vystoupení Vítězslava Chromka překládají na podzim.

"Po domluvě s kolegy Vítězslava Chromka a následně s managementem kapely se naše společnost rozhodla vedle organizace pražského koncertu převzít záštitu také nad zlínským vystoupením. Převod smluvních závazků a další administrativní kroky k tomu nezbytné ale nelze vyřešit během týdne. Proto jsme se s managementem skupiny domluvili, že obě vystoupení přeložíme na podzim - pražský koncert na 6. listopadu a zlínský na 7. listopadu", sdělil Pavel Pešek z Mania Promotion, který také potvrdil, že vstupenky zůstávají v platnosti.

Slavná maďarská skupina Omega s koncertem nazvaným Rhapsody a ve spojení se Symfonickým orchestrem Martina Luthera Univerzity v Halle / Wittenbergu přijede 6. listopadu do pražského Kongresového centra a 7. listopadu do zlínské haly Euronics, aby zde předvedla fascinující rockovou show.

„Je to nový projekt naší kapely. Ohlasy v zemích, které jsme už navštívili jsou vesměs pozitivní a všude je vyprodáno. V Maďarsku něco takového není možné, rock a symfonická hudba jsou neslučitelné.“ Zve na koncert lídr kapely János Kóbor. Omega tento koncert připravila k 50. výročí založení souboru.

Kapela Omega byla založena v budapešťském vysokoškolském klubu v roce 1962 Gáborem Presserem, známým také z Lokomotiv CT. Díky prvnímu albu s hitem "Trombitás Frédi" se Omega stává symbolem rockové generace v Maďarsku. Po vydání alba "10 000 lépés" s nezapomenutelnou skladbou "Gyöngyhajú lány", dodnes hymnou skupiny, se Omega postupně proslaví nejen u nás, ale prakticky v celé Evropě. Svoje desky točí i v anglické verzi, díky čemuž se stává populární (jako jediná z "Východu") i na britských ostrovech.

Činnost kapely v současnosti zvolnila, hraje však v téměř stejném obsazení v čele s charismatickým Jánosem Kóborem. Jejich koncerty jsou vždy velkým rockovým svátkem, což dokazují mnohatisícové návštěvy.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal na pražský koncert od 890,- Kč do 2500,- Kč a na zlínské vystoupení od 690,- Kč do 890,- Kč.

Hromadné objednávky: vichr@vichr.cz, tel. 572 551 85