Jdi na obsah Jdi na menu

Kosheen vystoupí v Praze se symfonickým orchestrem!

20. 2. 2015

Live: Kosheen     

Datum: 02.06.2015                                   Místo: Forum Karlín, Praha

012---kosheen.jpgKosheen (foto: Angelika Špicarová)

Úspěšná anglická elektronická formace Kosheen si pro všechny své příznivce a obdivovatele připravila opravdovou lahůdku. Skupina se představí v Praze ve světové premiéře se členy symfonického tělesa Bohemian Symphony Orchestra Prague (BSOP).

Bristolské trio Kosheen se u nás skvěle zavedlo hned na začátku svojí kariéry před více než deseti lety, kdy se jejich hity „Slip and Slide Suicide”, „Hide U”, „Catch”, „Hungry” nebo „Harder” z legenadárního alba „Resist” stali v celé Evropě nedílnou součástí všech tanečních party a radio charts.

002---kosheen.jpgKosheen (foto: Angelika Špicarová)

Zakladatel a producent Kosheen, Markee Substance, k tomu dodává: „Naším velkým snem bylo zrealizovat živé vystoupení Kosheen se symfonickým orchestrem, ale až nyní přišel ten správný čas. Markee s nadšením pro věc pokračuje: „Koncerty v České republice jsou pro nás vždy velkým zážitkem, a proto jsme se rozhodli to našim skvělým fanouškům u vás vrátit a vybrali jsme si právě proto Prahu a Brno jako vhodná místa pro světovou premiéru tohoto projektu a jsme rádi, že jsme pro tento projekt našli skvělé hudebníky z BSOP, kteří tuto výzvu přijali. Dá se říci, že mi tak splnili můj celoživotní sen.

„Myslím, že se fanoušci mají na co těšit a budou překvapeni spojením našeho elektronického zvuku s klasickými nástroji pod vedením dirigenta. Bude to doufám pro všechny velký zážitek, dodává.

Kosheen se prosadili svým atraktivním mixem trip-hopu, breakbeatu, alternativního rocku a drum’n’bassu. Široké pojetí elektronických hudebních stylů dělá z Kosheen absolutně vyhraněnou a netypickou skupinu, kterou tvoří Markee Substance, Darren Decoder a zpěvačka Sian Evans.

Kapela se po celou dobu své existence drží na výsluní evropské taneční scény a každým svým vydaným albem utvrzuje o tom, že si právem zaslouží pozici jedné z nejoblíbenějších elektronických skupin současnosti.

Bohemian Symphony Orchestra Prague také slaví úspěchy prakticky po celém světě. Vysoká profesionální úroveň všech jejich muzikantů je zárukou vynikající zvukové kvality, dokonalé plasticity a interpretování skladeb na nejvyšší stylové úrovni. Díky této skutečnosti má orchestr velmi široký repertoár.

Kromě koncertování ve Vídni, Holandsku, Švýcarsku a Japonsku, vystupovali na turné se zpěvákem Alice Cooperem nebo s leadery kapel Nazareth, Deep Purple (Ianem Gilanem) nebo Rogerem z Queen.

Exkluzivní vystoupení skupiny Kosheen se členy symfonického tělesa Bohemian Symphony Orchestra Prague pod taktovkou renomovaného dirigenta Martina Šandy se chystá na úterý 2. června v prostorách pražského Fora Karlín.

Snížené vstupné v předprodejní síti Ticketpro je za 599,- Kč (do konce února), poté 799,- Kč a VIP stání u pódia za 1250,- Kč. Cena na místě v den konání koncertu bude 899,- Kč.

Související:

Kosheen se vrací do Brna, tentokrát se symfonickým orchestrem!