Jdi na obsah Jdi na menu

Královna saxofonu Candy Dulfer vystrojí Praze nezapomenutelný večer!

2. 10. 2014

Live: Candy Dulfer

Datum: 18.11.2014                                               Místo: Lucerna Music Bar, Praha

candy_dulfer_2014.jpgCandy Dulfer (foto - zdroj: agharta.cz)

Po delším čase se do Prahy vrací úžasná holandská saxofonistka Candy Dulfer. Se svojí nadupanou kapelou vystoupí v rámci AghaRTA Prague Jazz Festivalu 18. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Od jejího prvního vystoupení v České republice sice uplynulo téměř dvacet let, ale stále vyprodaná turné po celém světě dokazují, že ze svého půvabu ani z dokonalé hry nic neztratila.

Po úspěšné loňské sezóně, kdy Candy Dulfer vystoupila na mnoha prestižních festivalech v Evropě a v Japonsku, se i letos vydává na koncertní turné. V plánu je Evropa, USA, Japonsko a Rusko. Královnu saxofonu, jak se této talentované hudebnici právem přezdívá, bude doprovázet nová kapela, ve které hrají jedni z nejlepších muzikantů a zpěváků, které může v současnosti Holandsko nabídnout.

candydulfer_2014_band.jpgCandy Dulfer & Band 2013 (foto - zdroj: agharta.cz)

Candy Dulfer stále staví na pevných jazzových základech a nebojí se přidávat nejnovější hudební vlivy. Asi i proto v její koncertní partě nechybí talentovaný beatboxer Andy Ninvalle a vycházející hvězda nizozemské scény zpěvák Phatt. Těšit se tak můžete na unikátní směs funku, soulu a taneční hudby, která vás zaručeně dostane na taneční parket. V Praze přijdou na řadu nejenom notoricky známé hity z bohatého repertoáru Candy jako Lily Was Here, Pick Up The Pieces, Saxuality, ale také zajímavá hudební překvapení.

Candy Dulfer začala hrát na saxofon už v šesti letech. Svou první kapelu založila ve čtrnácti a hned její debutové album Saxuality(1990) bylo nominované na Grammy. Má za sebou už devět studiových desek, dvě živé nahrávky a kompilační album. Vedle hraní s vlastní kapelou spolupracovala s největšími hvězdami světové hudební scény jako Prince, Van Morrison, Pink Floyd, David Stewart a další. Samotný funkový mág Prince kdysi prohlásil: „Když chci saxofon, zavolám Candy.“

Candy Dulfer & Band:

Candy Dulfer – sax, vocals; DJ Kikke – drums, DJ; Manuel Hugas – bass; Ulco Bed – guitar; Andy Ninvalle – rap, MC; Ricardo Burgrust - vocals

Vstupenky na stání jsou k dispozici za 495,- Kč + poplatky. Předprodej běží na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku), na www.agharta.cz (bez poplatku), na www.musicbar.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal.

Web pořadatele: www.agharta.cz