Jdi na obsah Jdi na menu

Lara Fabian si vybrala nejlepší publikum z celé Evropy - je to Praha!

27. 12. 2014

Live: Lara Fabian     

Datum: 05.06.2015                                                              Místo: Forum Karlín, Praha

larafabian2014.jpgLara Fabian (foto - zdroj: larafabian.com)

Lara Fabian pro natáčení svého nového oficiálního DVD hledala to nejvřelejší publikum z celého podzimního evropského turné a vybrala si Prahu. Točit se bude na speciálním koncertě 5. června ve Foru Karlín.

„Jsme nesmírně hrdí na to, že si Lara vybrala pro své natáčení právě Prahu, je to pro nás jako dostat zlatou medaili za produkci. Ale není to jen o nás, ale především o skvělých divácích, kteří na obou pražských koncertech v říjnu 2014 vytvořili tak nádhernou atmosféru,“ říká Zdeněk Masopust z pořadatelské agentury BTL Agency.

Lara Fabian se narodila v Belgii, dětství však prožila se svojí italskou maminkou na Sicílii. Osudovým se jí po profesionální i osobní stránce stalo setkání se skladatelem Rickem Allisonem. Byla to láska na první pohled a tehdy dvacetiletá Lara se s ním okamžitě odstěhovala do kanadského Quebecu a vydala tam svoji první desku „Lara Fabian“. Nádherný hlas, přesahující hranice sfér, a dotýkající se tak přímo srdcí posluchačů, brzy dobyl celý svět. Lara Fabian kolem sebe nikdy neměla management tlačící jí k popovému mainstreamu, vždy si vybírala z různých hudebních žánrů a kultur to, co sama chtěla svým nádherným hlasem publiku předat. Přesto nebo spíš právě proto prodala miliony desek. Na její tvorbě diváci celého světa milují právě kombinaci popu, world music, jazzu i klasické hudby.

Díky obrovskému zájmu diváků odehrála na podzim v Praze hned dva koncerty. Oba byly beznadějně vyprodané a pořadatel musel přidávat ještě místa k stání. Na obou pražských koncertech diváci nadšeně tleskali od prvních tónů písně „Je t’aime“, kterou koncerty začínaly. Květiny a potlesk následovaly skoro po každé písničce a bouřlivého potlesku se dostalo i magickému vystoupení „vodního anděla“ – perkusisty, který kromě běžných nástrojů použil i speciální nástroje ponořené do vody. Jejich šum i rytmické šplouchání doslova očarovaly publikum. Vrcholem obou koncertů bylo nesmírně emocionální „Je suis Malade“. Lara Fabian při něm odložila mikrofon a opět předvedla, že její hlas žádnou techniku nepotřebuje. Dokonalá akustika Fora Karlín nezklamala a tato píseň se stala nejsilnějším momentem obou pražských koncertů. Standing ovation nebraly konce a zpěvačka odměnila diváky dlouhým přídavkem.

Lara Fabian nyní chystá pro své české publikum odměnu ještě mnohem větší. Diváci, kteří si zakoupí vstupenky na tento koncert, se budou přímo účastnit natáčení jejího nového DVD, a možná právě jejich záběry se stanou součástí videa, které bude Laru prezentovat po celém světě.

Vstupenky jsou k dispozici exkluzivně v předprodejní síti Ticketstream v cenách již od 690,- Kč.