Jdi na obsah Jdi na menu

Londýnští Jungle roztancují pražský Lucerna Music Bar!

14. 3. 2015

Live: Jungle

Datum: 23.03.2015                              Místo: Lucerna Music Bar, Praha

jungle2015.jpgJungle (foto - zdroj: facebook.com)

Jungle - to je kapela, o níž každý mluví, přestože ona sama o sobě moc neprozrazuje. Josh a Tom, dvě klíčové postavy a kamarádi z dětství, si říkají jen „J” a „T”. Ve svých osobitých videoklipech za sebe nechávají vystupovat skupinu tanečníků, dvojici bruslařů nebo třeba malou holku.

Po roce své existence vydal dnes již sedmičlenný ansámbl stejnojmenný debut plný neuvěřitelně cool soulu a funku. Loni se britští Jungle dostali mezi patnáctku nominovaných v anketě Sound Of, kterou každoročně sestavuje BBC a určuje tak ty nejžhavější britské umělce pro nadcházející rok. Jungle se představí vůbec poprvé v Praze už 23. března v Lucerna Music Baru.

S sebou kapela přiveze i své debutové album pojmenované jednoduše „Jungle”. Definovat hudbu téhle formace je velký oříšek. Jejich produkce je stejně rozmanitá jako počet členů této skupiny. Nejčastější definice, kterou uslyšíte, je „midtempo funk ze 70. let” s příměsí „tropických perkusí, zvuků divoké přírody, falsetů, psychadelie a sexy basů” – dohromady to vše dává moderní neosoul, který vás naprosto pohltí a zanechá za sebou pozitivní náladu a široký úsměv.

Jungle založili dva kamarádi z londýnského Shepherd’s Bush – Tom McFarland a Josh Lloyd-Watson. Postupně se z jejich projektu stala sedmičlenná kapela, která místo tupé reprodukce hudby z laptopů přenáší hudbu do energické, jedinečné a živelné show. Magazín DIY označil jejich živé vystoupení jako spektakulární a jedinečné. Jungle toto předvedli například na iTunes festivalu, Glastonbury nebo v živých vystoupeních jako je Show Jimmyho Kimmela nebo na BBC Radio 1, 2 a 6.

Vítejte v džungli! To přesně si budete moci říct 23. března v pražském Lucerna Music Baru. Jistotou je, že v téhle džungli vám žádné nebezpečí nehrozí, právě naopak.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v sítích GoOut.cz nebo Ticketpro za 550,- Kč.

Pořadatel: www.fource.cz