Jdi na obsah Jdi na menu

Mexický elektronický nářez Hocico přijede zválcovat Prahu!

13. 4. 2015

Live: Hocico                                 Special guests: Accessory, H.EXE

Datum: 24.04.2015                                           Místo: Rock Café, Praha

hocico2015.jpgFoto - zdroj: hocico.com

Už dva roky uběhly od doby, kdy latinskoamerický elektronický nářez Hocico vůbec poprvé zválcoval Českou republiku. A protože veleknězům vzteku Erkovi a Racsovi leželo Rock Café u nohou, pánové oslavili dvacet let na scéně a ještě chystají novou desku, je nejvyšší čas si krvavé hody zopakovat.

Zakladatelé aggrotechu, čerpající z odkazu raných industriálních formací typu Skinny Puppy a energie mexických hardcore punkových kapel, právem platí za vrchol tvrdě elektronické pyramidy, který v zahraničí vyprodává haly pro tisíce oddaných fanoušků. A vy si můžete 24. dubna v Rock Café zopakovat jeden z nejsilnějších elektronických zážitků, které v našich končinách kdy byly k vidění.

A pozor – tentokrát budou rozlíceným Mexičanům dělat společnost hned dvě zajímavá zahraniční jména, která potěší plechové srdce nejednoho elektronika.

Jako první odehraje své premiérové pražské vystoupení ceněný polský harsh electro masakr H.EXE. Trojice si během svého nedlouhého působení od roku 2010 stačila vybudovat oddanou fanouškovskou základnu nejen doma (proto na Castle Party zahráli už dvakrát), ale i v zahraničí. Ostatně, platí i za aggrotechové miláčky Brna a Bratislavy.

Hudba trojice se navíc kromě dvou dlouhohrajících desek a dvou EPček objevila třeba i na výběrové kompilaci „Endzeit Bunkertracks 6” elektronického velkolabelu Alfa Matrix, výběrovce německého gotického magazínu Side-Line a podobně. Zkrátka, pověst jedné z nejznámějších a nejrespektovanějších polských harsh/dark electro kapel v případě H.EXE rozhodně nepřehání.

Mezi dvěma nelítostnými masakry přijde v Rock Café na řadu i tak trochu jiná tlaková elektronika. Vůbec poprvé zahrají v České republice němečtí Accessory!

Electroindustriální duo Dirk Steyer a Ivo Lottig působí na temné scéně už dvacet let, má za sebou velká turné třeba s And One, Terminal Choice nebo právě Hocico, a na kontě sedm ceněných desek (od roku 2001 navíc vydávají u samotných Out of Line). To hlavní ale v případě Accessory jsou živé koncerty. Ostatně, 24. dubna se o tom jistě přesvědčíte sami.

Vstupenky za 350,- Kč + poplatky jsou k dispozici v sítích Ticketstream a Eventim a také na pokladně Rock Café. Na místě v den koncertu budou lístky za 450,- Kč.

Více informací: sanctuary.cz