Jdi na obsah Jdi na menu

Mistři peruánského stylu cumbia poprvé v České republice!

28. 6. 2013

Live: Cumbia All Stars

Datum: 01.08.2013          Místo: Lucerna Music Bar, Praha

cumbiaallstars2013.jpgCumbia All Stars (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Českým fanouškům latinské kultury se představí premiérově peruánská skupina Cumbia All Stars, která sdružuje ty nejlepší umělce peruánského stylu cumbia. Tento hvězdný tým, přezdívaný jako „peruánský Buena Vista Social Club“, bude v létě vůbec poprvé koncertovat v Evropě. Večírek napěchovaný temperamentní latinskou hudbou a tancem proběhne ve čtvrtek 1. srpna v pražském Lucerna Music Baru.

Členové Cumbia All Stars patří mezi tvůrce peruánského stylu cumbia, který se také nazývá chicha. Muzikanti, kteří v kapele působí, přišli z legendárních peruánských kapel Juaneco y su Combo, Los Mirlos, Los Diablos a dalších. Po čtyřiceti letech se konečně spolu setkali, aby evropským fanouškům představili hudbu, na jejímž vzniku se sami podíleli. Během jejich koncertu si užijete nejznámější písně i zapomenuté klenoty repertoáru hudby chicha. Můžete se těšit na typický sound latinských melodií, libozvučné kytarové linky a energické beaty perkusí.

Hudební vlna stylu cumbia byla fenoménem, který se mohl odehrát pouze během uvolněných 60. let v Peru. Cumbia je produkt bouřlivého prostředí dekády znovuobjevené svobody, který vznikl ve vzdálených městech Amazonie mezi potomky imigrantů, kteří dali zrod specifickému hudebnímu žánru. Ten je dnes nedílnou součástí peruánské identity – Cumbia Huaracha, Amazonská Cumbia anebo jednoduše Chicha.

Cumbia All Stars:

Lucho Carrillo (zpěv), Lucho Reyes (kytara), Héctor Bustamante (kytara), Manuel Pecho (baskytara), Dante Reyes (bicí), Enrique Yllescas (timbales), Ernesto Cadenas (congas)

Vstupenky bez poplatku jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru, v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream navýšené o poplatky prodejce.

Předprodej - Lucerna Music Bar: 350,- Kč
Cena na místě - Lucerna Music Bar: 450,- Kč

Web kapely: http://www.facebook.com/CumbiaAllStars

Web: http://lucerna.musicbar.cz/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář