Jdi na obsah Jdi na menu

Praha přivítá dánské noise-popové duo The Raveonettes!

7. 1. 2015

Live: The Raveonettes                    

Datum: 23.01.2015                                        Místo: MeetFactory, Praha

raveonettes2015.jpgThe Raveonettes (foto - zdroj: meetfactory.cz)

Už se vám dlouho nezdálo nic hezkého? Deficit pozitivního snění můžete už brzy dohnat v pražském klubu MeetFactory za zvuků The Raveonettes.

Krasojízda noise-popových The Raveonettes, pod kterými už téměř 15 let operují zpěvák a kytarista Sune Rose Wagner a baskytaristka a zpěvačka Sharin Foo, se ubírá stále kupředu. Formace z dánské Kodaně, která debutovala v roce 2003 deskou „The Chain Gang Of Love”, se proslavila kytarovým minimalismem, zasněnými vokály a výstavbou nezapomenutelně melancholické atmosféry. Ne náhodou si díky svému specifickému zvuku záhy vysloužila přízvisko pokračovatelů The Jesus And Mary Chain, jejichž odkaz je v diskografii The Raveonettes slyšet na první poslech. Úspěšnou prvotinu následovalo kritikou rozpačitě přijaté album „Pretty In Black”, natočené za kolaborace s hosty, jako je Martin Rev z legendárních Suicide nebo Moe Tucker (The Velvet Underground), po něm si však Dánové již pouze upevňovali svoji pozici. Do druhé dekády nového milénia kapela vstoupila mimořádně zdařilými nahrávkami „Raven In The Grave” a „Observator”, z nichž pochází hity jako „Recharge & Revolt” nebo „You Hit Me (I’m Down)”.

Hraví i odtažití zároveň, sladce potemnělí, takoví jsou The Raveonettes i na novince „Pe’ahi”, která vyšla loni v červnu. K velké radosti se v rámci propagace alba dostala na seznam koncertních zastávek také Praha. The Raveonettes odehrají svůj první český koncert 23. ledna ve smíchovském klubu MeetFactory.

Vstupenky za 390,- Kč + případné poplatky jsou k dispozici na webu meetfactory.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketportal a Ticketpro. Na místě v den koncertu budou lístky za 490,- Kč.

Text - zdroj: /Monstermusic