Jdi na obsah Jdi na menu

Proslulý Avishai Cohen se chystá koncertovat v Praze!

5. 9. 2014

Live: Avishai Cohen with Strings

Datum: 10.09.2014                          Místo: Divadlo Hybernia, Praha

avishai_cohen_2014.jpgAvishai Cohen (foto: Youri Lenquette)

Komorní hudba se opět spojí s jazzem, v pražském divadle Hybernia zahraje 10. září izraelský kontrabasista Avishai Cohen společně se sedmi dalšími hudebníky vystupujícími pod názvem Strings.

V historii jazzu najdeme jen málo umělců, kteří dokázali navázat tak těsné spojení s posluchači jako světově proslulý izraelský kontrabasista a skladatel Avishai Cohen. Stačí mu jen několik málo vteřin, pár taktů, nebo dokonce jen tři noty, aby navodil dokonalou atmosféru a vtáhl publikum do svého hudebního světa. Cohen se nebojí prolínání tradičního jazzu s jeho moderním pojetím a nechává do své muziky vstupovat celou řadu dalších vlivů, např. z latinskoamerické hudby, rocku, popu nebo z klezmeru, a také čirou radost z muzicírování. Tímto osobitým mixem zaujal i Chicka Coreu, který Cohena obsadil do své kapely.

Během dvou desítek let na scéně, si izraelský hudebník Avishai Cohen vydobyl pevné místo v žebříčku nejlepších světových basistů. Geniální hráč i skladatel překvapuje a okouzluje hudební veřejnost žánrovou pestrostí každé nové desky.

Avishai Cohen prošel ve své hudbě několikaletým vývojem s výraznými deskami Lyla a pozdější Continuo. Zatím poslední počin pochází z konce loňského roku a nese jméno Almah, po malé dceři, která se loni Avishaii narodila.


Avishai Cohen se do Prahy vrací nejen s novým albem Almah, ale i týmem spoluhráčů. Dohromady s pianistou Nitaiem Hershkovitsem, s kterým natočil předchozí Duende, se na pódiu představí bubeník Daniel Dor, houslistka Cordelia Hagmann, violisté Amit Landau a Noam Haimovitz Weinschel, cellistka Yael Shapira a hobojista Yoram Lachish.

Vstupenky od 1000,- Kč jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticket-Art a GoOut.cz.

FB event