Jdi na obsah Jdi na menu

Sheppard přivezou do Prahy multiplatinový song Geronimo!

2. 4. 2015

Live: Sheppard  

Datum: 29.06.2015                                     Místo: Lucerna Music Bar, Praha

sheppard2015.jpgSheppard (foto - zdroj: Lucerna Music Bar)

„Je to o smíchu v tragédii a o smutných věcech, z kterých jsou veselé. Je to hudba pro smolaře. Doufám, že nabídne legraci, smích a štěstí.”

Sheppardovi jsou členové rodiny, která ve své rodné Austrálii zhmotnila svůj hudební sen. Kapela, v jejímž jádru stojí sourozenci George, Amy a Emma Sheppardovi, urazila pořádný kus cesty – od skládání písniček na terase svého domu až k vítězství v australské hitparádě nad megahitem Pharrella Williamse „Happy” se svým hitem „Geronimo”.

Jejich příběh začal dva tisíce mil od Brisbane v tropickém ráji Papuy – Nové Guiney, kam se rodina přestěhovala se svým otcem právníkem. Už od prvního dne je hudba obklopovala. Jejich otec je ráno budil nahrávkami Cata Stevense a matka jim zaplatila výuku hry na klavír a hudební teorii. George, Amy a Emma nemohli být pro fungování své budoucí kapely lépe vybaveni.

Sourozenci brzy rozšířili skupinu o kytaristu a producenta Jay Bovinoa, kytaristu Deana Gordona, bubeníka Michaela Butlera a mladší sestra Emma se chopila basové kytary. Sestavu několikrát obměnili, složili téměř 30 skladeb a vydupali si schůzku s legendou australského hudebního průmyslu Michaelem Chuggem, který se stal jejich manažerem.

S Chuggovými zkušenostmi a svým nadšením se jim podařilo prosadit. Rádia začala hrát jejich první singl „Let Me Down Easy”, aniž by měli za zády velkou gramofirmu.

Skladba „Let Me Down Easy” se pro skupinu Shepppard stala v Austrálii průlomovým hitem, po němž následovala televizní vystoupení s obrovskou sledovaností a čtyřikrát platinové vydání dalšího singlu „Geronimo”. Písnička se stala „Nejdéle indie skladbou #1 v hitparádě v australské hudební historii” a v létě 2014 vydává kapela své debutové EP „Geronimo”, které vzápětí dostává zlatou desku. Následovalo jedenácti písňové album nazvané „Bombs Away”, které letos vyšlo i v Evropě a i zde slaví ohromné úspěchy.

Sheppard každou svou na první poslech smutnou skladbu dokáží prosvětlit. „I když jsou nějaká témata našich písní temná, pustíme do nich světlo...” vysvětluje George.

Zda se sourozencům Sheppardovým podaří prosvětlit kromě písniček také poměrně tmavý Lucerna Music Bar, kam kapela přijede ke svému premiérovému koncertu v České republice, se pražské publikum bude moci přesvědčit 29. června.

Vstupenky za 350,- Kč + poplatky jsou k dispozici na webu musicbar.cz a v sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. V pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku.

Web: musicbar.cz