Jdi na obsah Jdi na menu

Slavné americké vokální seskupení Take 6 míří do Prahy!

19. 10. 2014

Live: Take 6                  

Datum: 29.11.2014                               Místo: Lucerna Music Bar, Praha

take_6-2014.jpgTake 6 (foto - zdroj: musicbar.cz)

V rámci ozvěn mezinárodního hudebního festivalu Moravia Music Fest proběhne 29. listopadu v pražském Lucerna Music Baru koncert desetinásobných držitelů prestižní ceny Grammy, americké vokální skupiny Take 6.

Nezaměnitelní a nezkrotní desetinásobní vítězové Grammy a Dove Award jsou perfektní reprezentací toho, co Duke Ellington nazýval „Beyond Category”. Take 6 získali zvláštní ocenění jako „nejčastěji nominovaná vokální skupina v historii Grammy” a jejich zvuk je skutečně unikátní: šest andělských a vybroušených hlasů ucelených v křišťálově čisté harmonii a synkopických rytmech, zdobených aranžích v kombinaci s funky a groove, které bublají až do opojného varu gospelu, jazzu, R&B a příchutě popu.

Příběh Take 6 začal už v roce 1980 na Oakwood College v Huntsville v Alabamě. V roce 1987 skupina podepsala kontrakt s Warner Brothers a změnila název na Take 6.

Stejnojmenné debutové album vydané v následujícím roce získalo 2 ocenění Grammy a usadilo se v Top 10 Billboard’s Contemporary Jazz and Contemporary Christian charts.

Take 6 nasbírali celkem 10 cen Grammy, 10 Dove Awards a Soul Train Award a 2 nominace na NAACP Image Award. Nahrávali nebo vystupovali s tak významnými osobnostmi jako Quincy Jones, Stevie Wonder, Ray Charles, Ella Fitzgerald a Whitney Houston. Multiplatinový sextet se vrátil ke svým kořenům se svým očekávaným albem „One” v březnu 2012.

Vstupenky za 650,- Kč jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketstream.

Web klubu: lucerna.musicbar.cz