Jdi na obsah Jdi na menu

Švédská senzace Movits! zavítá v únoru do Prahy!

15. 11. 2013

Live: Movits!

Datum: 10.02.2014          Místo: Lucerna Music Bar, Praha

movits_2013.jpgMovits! (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Švédské trio Movits! se poprvé představilo českým fanouškům letos v létě na festivalech Colours of Ostrava a Rock for Churchill, kde jejich nabušený mix hiphopu a neo swingu sklidil bouřlivý aplaus. Svou pověst skvělé koncertní kapely budou moci Movits! potvrdit 10. února v pražském Lucerna Music Baru, kam přivezou novinkové album "Huvudet Bland Molnen". Přijďte se přesvědčit, jak je možné, že švédský rap boduje v USA, Evropě i v Japonsku.

Trio Movits! tvoří dva bratři Johan Jivin’ Rensfeldt (zpěv, rap a texty) a Anders Rensfeldt (DJ a producent) plus saxofonista Joakim One-Take Nilsson. „Byli jsme vždy na stejné muzikální vlně“, komentuje rodinnou spolupráci Johan. „Spolupracovat s bráchou je velmi výhodný. Když se věci moc nehýbou, můžeme vždycky vytáhnout Gallagher-fight, aby měla média o čem mluvit“, pokračuje s nadsázkou Johan. Základem hudby Movits! jsou masivní beaty inspirované hiphopem i swingem, skvělá Johanova flow, chytlavé melodie a stylové laufy dechové sekce. „Movits! jsou jako extra dávka kofeinu ve vaší ranní kávě. Třeskutý budík, který probudí váš nervový system”, napsal server Consequenceofsound.net o švédském triu.

Už po vydání debutového alba "Äppelknyckarjazz" v roce 2008 se začaly pořádně hýbat ledy. Singl "Äppelknyckarjazz" bodoval v domácích hitparádách a zajistil Movits! místo na předních skandinávských festivalech. Další track "Fel Del Av Gården" pak přinesl dokonce pozvání do populární americké talkshow The Colbert Report. „Vzhledem k tomu, že zpíváme ve švédštině, nás nikdy nenapadlo, že bychom mohli hrát mimo Skandinávii, natož ve Státech“, říká saxofonista Joakim. Účast v TV show jim zajistila přední příčky na iTunes i Amazonu v USA a také koncertní turné po Spojených státech, které bylo ve všech větších městech vyprodané. V roce 2010 se Movits! rozjeli po Evropě a vystoupili v Anglii, Německu, Rakousku, Švýcarsku a dalších zemích. Jejich druhá deska "Ut ur min skalle" s hity "Sammy Davis Jr." a "Na Na Nah!" vyšla v roce 2011 a přinesla kapele téměř nepřetržité turné po klubech a festivalech. Novinka s názvem "Huvudet Bland Molnen", na které hostují populární švédští kolegové Zacke a Timbuktu, spatřila světlo světa 18. září 2013. Necelé dva týdny po vydání vyrazili Movits! na turné po Japonsku a Německu.

České publikum se dočká premiérové klubové show 10. února v Lucerna Music Baru, kam si Movits! odskočí z turné po západní Evropě. V rámci jarní šňůry půjde o jediný koncert kapely ve střední Evropě.

Vstupenky za 450,- Kč jsou k dostání na pokladně Lucerna Music Baru nebo s poplatky v sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream. Na místě budou lístky o 100,- Kč dražší.

Web: http://lucerna.musicbar.cz/