Jdi na obsah Jdi na menu

Švýcarská zpěvačka Anna Aaron vystoupí v Praze!

17. 9. 2014

Live: Anna Aaron                  Support: The Animen

Datum: 04.10.2014                      Místo: Palác Akropolis, Praha

anna_aaron_2014.jpgAnna Aaron (foto: Stephane Schmutz)

V rámci cyklu Other Music 2014 zavítá 4. října do pražského Paláce Akropolis švýcarská zpěvačka Anna Aaron společně se svou kapelou a novým albem Neuro. Právě ona je další umělkyní z úspěšné švýcarské líhně, z niž pochází písničkářka světového renomé Sophie Hunger. Anně Aaron budou v Praze předskakovat The Animen z Ženevy.

Ve svých 28 letech fascinuje Anna Aaron nejen talentem, ale i temnými, neúprosnými emocemi, předávanými bez mrknutí brvou s hypnotickým doprovodem klavíru. Anna Aaron působí jako chybějící článek mezi Nico, Patti Smith a Diamandou Galas.

Její druhé album Neuro, které představí v Praze, je zásadním obratem k elektronice. Podílel se na něm londýnský team s bubeníkem Jasonem Cooperem (The Cure), Benem Christophersem a producentem Davidem Kostenem (oba Bat For Lashes). Inspirací je kultovní cyberpunková kniha Neuromancerod Williama Gibsona, jako předkapela přijede čerstvý objev kytarové scény The Animen z Ženevy.

Jemně vybroušené skladby Anny Aaron vás doslova přimrazí k židli. Na první poslech nevinné balady jsou vyšperkované nelítostnou krutostí i sardonickými škleby. Vloni se představila vyprodanému divadlu Archa spolu s Erikem Truffazem a Sophií Hunger. Skladba Blue Movie, kterou Anna Aaron s Truffazem nahrála, se umístila v celoroční hitparádě Radia 1 na jedenáctém místě.

Anna Aaron vyrůstala v Anglii, Asii a na Novém Zélandu, studovala německou filozofii a hudební dráhu začala v rockové kapele. Její první album Dogs In Spirit předčilo ta nejodvážnější očekávání. Je nabité explozivními, jak břitva ostrými skladbami, od temných lamentací až po bouřlivé rockové eposy. Album vzniklo pod zkušeným vedením Truffazova producenta a basisty Marcella Giulianiho. Zpěvačka tvrdí, že v písních se snažila vyjádřit, jak zoufalá a ustrašená může být lidská duše: Mé texty jsou o nejrůznějších podobách psychologického násilí.

Její novinka Neuro získala superlativní recenze v evropském tisku. Zeit.de píše: Někdy zní jak sestra PJ Harvey, někdy jak dcera Kate Bush anebo znovuzrozená Dusty Springfield.

Vstupenky:

  • 330,- Kč – v Paláci Akropolis – ke stání – (prodej do: 03.10.2014)
  • 380,- Kč v Paláci Akropolis – k sezení – (prodej do: 03.10.2014)
  • prodej také v síti Ticketpro

Web: www.palacakropolis.cz

Pořadatel: www.rachot.cz