Jdi na obsah Jdi na menu

Tata Bojs chystají vinylový singl, nový materiál představí na koncertech v Brně a Praze!

1. 10. 2014

Live: Tata Bojs

16.12.2014 Klub Fléda, Brno
18.12.2014 Divadlo Archa, Praha

Tata Bojs (foto: Angelika Špicarová)

042_zebrik.jpg

Křest vinylového SP "Strana A" + special guest

Po více než třech letech od vydání zatím poslední řadovky "Ležatá osmička" se zdá, že se fanoušci Tata Bojs mohou konečně začít těšit na nový materiál. Tedy letos alespoň na dvě písně, které vyjdou na sklonku roku na vinylovém singlu a Milan Cais, Mardoša a spol. je naživo představí 16. prosince v brněnském klubu Fléda a 18. prosince v pražském Divadle Archa. Ještě před tím však Tata Bojs čeká výlet do Jižní Koreje, kde na čtyřech koncertech mezi 10. a 15. říjnem opráší svou spolupráci s Ahn Triem, v rámci které vzniklo akustické album "Smetana".

Dva z těchto koncertů navíc proběhnou v rámci největšího asijského filmového festivalu Busan International Film Festival. "Zahrát si s holkama v jejich rodné zemi bylo přání nás všech už od začátku spolupráce před deseti lety. S festivalem v Busanu jednáme přes České centrum v Soulu druhý rok. Tedy na začátku všeho stojí chuť a iniciativa českého centra v Soulu. Samotný festival je pak takové asijské Cannes, jen kapku větší aspoň co se návštěvnosti týče. Na setkání a hraní se těšíme, na cestu už méně," komentuje to s úsměvem Milan Cais.

"Alespoň s některými ze sester se tu a tam vidíme soukromě, když někdo z nás přeletí přes oceán. Ale společné vystoupení jsme měli naposledy v roce 2009. Takže v této dekádě to bude poprvé! Zkoušení tedy bude nutné. Napřed domácí příprava a pak máme vyhrazený nějaký společný zkoušecí čas přímo v Koreji. Aby nám to harmonizovalo," dodává Mardoša, který zároveň s typickým vtipem podotýká, že "jak znám své nervy, tak tam určitě bude speciální stresscode!"

Po návratu z Jižní Koreje se hodlají Tata Bojs naplno pustit do nahrávání nových písní. Zatím jsou hotové pouze demoverze k pěti věcem, které by se měly objevit na novém albu plánovaném na jaro příštího roku. "Ale aby to fanouškům nepřipadalo tak dlouhé, ještě tento rok před Vánocemi vydáme desetipalcové vinylové SP se dvěma zbrusu novými písničkami. A protože nechceme dávat ani jedné z nich větší důležitost, budou na singlu obě strany A," prozrazuje Cais.


Netradičně pojatý vinylový singl Tatáči pokřtí na dvou speciálních koncertech, které bude hostit 16. prosince brněnská Fléda a 18. prosince pražské Divadlo Archa, kam se Tata Bojs koncertně ve velkém stylu vrátí po téměř dvanácti letech.

"Zajímavostí bude, doufám, i to, že fanoušci uslyší dvě, možná dokonce tři nové písně z připravovaného alba ve světových premiérách naživo. A díky tomu, že SP jsme pojmenovali Strana A, chtěl bych tvar písmene A vzít do hry i na scéně. Takže další premiéra – tentokrát nové scény. A samozřejmě projekce i světýlka budou blikat ostošest! Ještě se mi líbí, že 'strana A' je zároveň část textu písně Geometrická. Tu budeme muset asi taky zahrát," usmívá se Milan Cais.

Vstupenky na pražský koncert za 350,- Kč jsou k dostání v pokladně Divadla Archa a v sítích Ticketpro a Ticketportal + poplatky prodejce. Na místě v den konání budou lístky za 430,- Kč.

Web: www.archatheatre.cz