Jdi na obsah Jdi na menu

V Praze vystoupí úchvatná islandská skupina Árstídir!

9. 4. 2014

Live: Árstídir 

Datum: 27.04.2014                        Místo: Lucerna Music Bar, Praha

arstidir_2014.jpgÁrstídir (foto - zdroj: musicbar.cz)

Scénické krajiny islandských písní, intimní kytarová sóla, emotivní komorní hudba. Všemi těmito slovy by se dala charakterizovat baladická hudební skupina z islandského Reykjavíku Árstídir, která přijede 27. dubna do pražského Lucerna Music Baru.

Árstídir je akustická vokální hudební skupina, jež ve svých skladbách propojuje témata přírody, hledání, rozervanosti i tísně. Její členové zpívají, hrají na smyčcové nástroje a kytary. Výsledkem je neobyčejně široké spektrum tónů a zvuků umocňovaných výjimečným rozsahem a barvou šesti mužských hlasů. Hudba Árstídiru je kombinací klasiky a popu, někdy proto nazývaná komorním popem.

Během pěti let své existence vydala kapela dvě kompletní / dlouhotrvající alba a jeden EP remix. Jak obě desky, tak i remix jsou vysoce hodnoceny hudebními kritiky. Již dvě skladby Árstídiru se dostaly na první místo hitparády islandského rádia. Kapela mnohokrát účinkovala v TV programech na Islandu, ve Švédsku, Rusku, Německu i České republice. Během svých častých turné prokázala, že není nutné rozumět neuchopitelné islandštině nebo znát tradice tohoto národa, aby posluchači na závěr koncertu stáli a tleskali se slzami v očích ve vyprodaných hledištích po celé Evropě. Důkazem může být jejich úchvatný koncert na festivalu Colours of Ostrava, kterému ve stoje aplaudoval po střechu zaplněný Gong.


Vstupenky za 200,- Kč bez poplatku jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru, v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream a Eventim navýšené o poplatky prodejce. Na místě v den koncertu stojí lístek 250,- Kč.

Web: http://lucerna.musicbar.cz/