Jdi na obsah Jdi na menu

Věhlasný pianista Herbie Hancock vystoupí v České republice!

14. 11. 2014

Live: Herbie Hancock

Datum: 29.11.2014                                                      Místo: Hala Vodova, Brno

herbiehancock_2014.jpgHerbie Hancock (foto: Douglas Kirkland)

Kultovní klavírista, skladatel, producent a čtrnáctinásobný držitel ceny Grammy Herbie Hancock míří do Brna! V sobotu 29. listopadu se představí v hale Vodova. Zažijte neopakovatelnou atmosféru vystoupení hudební legendy, která v průběhu více než padesátileté kariéry zavítala do naší republiky pouze dvakrát!

Předchází jej pověst nespoutaného kreativního živlu. Nahrál přelomová jazzová alba i populární singly, které se umisťovaly na předních místech hitparád. Získal čtrnáct cen Grammy i filmového Oscara. Je jazzovým vyslancem organizace UNESCO a letos na jaře zahajoval v japonské Ósace Mezinárodní den jazzu. Řeč je o nejzásadnějším jazzovém klavíristovi posledních padesáti let, letos čtařiasedmdesátiletém Herbie Hancockovi.

Hancock se u nás za svoji mimořádně plodnou kariéru objevil doposud jen dvakrát - poprvé to bylo v roce 1986 na tehdejším režimem tolerovaném Mezinárodním jazzovém festivalu, podruhé na Pražském jaru v roce 2005.

„Herbieho Hancocka uvádí jako svůj vzor nejen drtivá většina jazzových hudebníků, ale i všichni zásadní tvůrci z oblasti funku, R'n'B, elektronické hudby či hip hopu”, říká za pořadatele Vilém Spilka z agentury 24/7 Promotions, která se podílí i na organizaci tradičního mezinárodního festivalu JAZZFESTBRNO. „Hancock představuje ideální spojení umělecké hodnoty a posluchačské atraktivity. Ve své tvorbě dokázal vždy vyjít vstříc publiku, ale nikdy nepřekročil hranice vkusu”, dodává Spilka.

V Brně Herbie Hancock vystoupí v nejsilnějším možném kvartetu. Po jeho boku zahraje Vinnie Colaiuta, bubebík Stinga či Franka Zappy. Další Hancockův spoluhráč basista James Genus se zase může pochlubit spoluprací s Grammy ověnčeným Michelem Camilem. Čtvrtý do party, kytarista a zpěvák Lionel Loueke vystupuje po boku celé plejády špičkových jazzmanů, kromě samotného Hancocka třeba s Avishaiem Cohenem či charismatickou Esperanzou Spalding.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal od 790,- Kč.

Více informací: www.herbiehancock.eu