Jdi na obsah Jdi na menu

Waltari a Support Lesbiens se v listopadu vydají na společné turné!

3. 9. 2014

Live: Waltari + Support Lesbiens

15.11.2014 ABC Klub, Pardubice
16.11.2014 KD Písek, Písek
17.11.2014 Masters Of Rock Café, Zlín
18.11.2014 Rock Café, Praha
21.11.2014 KD Meduza, Most
28.11.2014 Lidový dům, Karlovy Vary
03.12.2014 DK Akord, Ostrava

Support Lesbiens (foto: Petr Kurečka)

supportlesbiens2014.jpg

Je tomu již dvacet let, co se Support Lesbiens a Waltari střídali na jednom pódiu na pražském festivalu Cross Town Traffic. Na podzim si to zopakují na svém prvním společném turné, které vypukne 15. listopadu v Pardubicích.

“Waltari znám přes dvacet let a i když byli vždy tvrdší kapelou než my, líbilo se mi, jak mají stylově široký záběr. Myšlenku společného turné podpořilo i setkání s jejich klávesistou, který se přišel podívat na křest naší poslední desky", říká kytarista Hynek Toman.

A budou to právě skladby z loňského alba "Leave A Message +420 602 30 30 35", které doprovodí největší hity Support Lesbiens na podzimním turné. Vedle stálic typu "Sweet Little Something", "Cliché" nebo "Twice Shy" tak zazní např. "Changes", "The City" nebo aktuální a nejúspěšnější singl z poslední desky - skladba "Love Is Nonsense", která se v závěru prázdnin dočkala své videopodoby. “Tento projekt byl pro nás netradiční hlavně tím, že jsme rozehrávali na spoustě lokací příběhy typické pro lásku, ale bez jejich hlavních aktérů", říkají o klipu jeho tvůrci Jaroslav Zderadička a Daniel Horník ze společnosti FILMZLIČÍNCOMPANY. Videoklip, který byl slavnostně pokřtěn minulý čtvrtek v luxusním butiku s erotickými potřebami Intimity, byl veřejnosti prvně představen v pátek na idnes.

 

Ještě před zahájením koncertní šňůry s Waltari ale Supporti odloží elektrické kytary a odskočí si do pražského klubu Retro Music Hall, kde za účasti řady zajímavých hostů odehrají akustický koncert v rámci projektu Óčka - G2 acustic stage. Koncert bude zaznamenán a počátkem listopadu vydán na CD a DVD. Během podzimu skupina také nasadí do rádií nový singl, ke kterému plánuje pořízení dalšího videoklipu.

waltari_2014.jpgWaltari (foto: archiv Waltari)

Waltari

Českým publikem zbožňovaná pětice muzikantů z Helsinek, která proslula strhujícím mixem zdánlivě neslučitelných žánrů a živelnými koncerty, vznikla v roce 1986. Do dnešního dne vydali Waltari včetně kompilací a EP nahrávek devatenáct alb, vystupovali bezmála po celém světě, spolupracovali s Finským národním baletem i řadou symfonických orchestrů. Do Čech, které vnímají jako svůj druhý domov, zavítali prvně hned zkraje porevoluční éry. Od té doby zde odehráli desítky koncertů napříč celou republikou a navázali spolupráci s tuzemskou hudební scénou, když nahrávali či vystupovali s Lenkou Dusilovou nebo kapelou Wohnout.

V současnosti Waltari dokončují nové album, které vyjde v celé Evropě v lednu příštího roku. Na první singl z desky se ale fanoušci kapely mohou těšit ještě před zahájením turné se Support Lesbiens.

Vstupenky na jednotlivé koncerty jsou k dispozici v běžných předprodejích za 350,- Kč.

Související:

Waltari a Support Lesbiens zdvojnásobili své turné!