Jdi na obsah Jdi na menu

Celeste Buckingham láká do kin písní k filmu Láska na vlásku

6. 9. 2014

celestebuckingham2014.jpgCeleste Buckingham (foto - zdroj: facebook.com)

Neapolskou princeznu Beatrix hraje Celeste Buckingham v nové pohádce "Láska na vlásku", která do kin vstoupí už začátkem října. Na vzniku titulní písně "Love In Your Soul" se, jak je u ní zvykem, s pomocí Martina Šrámka a Andreje Hrušky sama autorsky podílela.

Novinka vyniká skvělou produkcí i celkovou profesionalitou zpracování. Skladba se snaží navodit epickou, pro filmové hity typicky poutavou atmosféru, která má posluchače svou tajemností vtáhnout do děje. A i díky kontrastujícímu videoklipu, v němž se výpravné filmové záběry střídají s minimalistickými prostřihy na osamocenou zpěvačku, se jí to daří.

Kariéra zpěvačky Celeste Buckingham nabírá na obrátkách a získává nové rozměry. Celeste tentokrát rozšířila oblast svého působení o svět kinematografie. V závěru letních prázdnin zazářila ve svém filmovém debutu – představila se jako učitelka Marie v první ze série celovečerních snímků "Moje povstanie" o neznámých hrdinech z období SNP.

Účinkováním v sérii "Moje povstanie" se Celestin filmový podzim teprve rozjíždí. Diváci se na její herecké nadání budou moci podívat i na velkém plátně v kinech v nové slovenské pohádce "Láska na vlásku". V případě tohoto filmového projektu přiložila Celeste ruku k dílu hned dvakrát – v roli princezny Beatrix a také zkomponováním i nazpíváním originálního soundtracku "Love In Your Soul".

Režie pohádky i videoklipu k soundtracku se ujala režisérka Mariana Čengel-Solčanská, pro kterou to byl teprve čtvrtý hudební videoklip v kariéře, neboť je v první řadě režisérkou hraných filmů. Jak se jí natáčelo s filmovou debutantkou? "Během videoklipu jsem pracovala s Celeste, během filmu s princeznou. Je vždy připravena, soustředěná a disciplinovaná", pochvaluje si první vzájemnou spolupráci. "Ta píseň je dokonalá. Celeste intuitivně vystihla atmosféru našeho filmu a vytvořila skladbu, která bude navěky nedílnou součástí Lásky na vlásku", hodnotí titulní filmový song režisérka.

"Poprvé jsem psala písničku ne o mých životních zkušenostech, ale o postavě, která se mnou má sice něco společného, ale přesto je úplně jiný člověk. V té době ženy prožívali jiné situace. Přesto jsme všechny podobné – hledáme lásku, cítíme smutek, jsme emocionální stvoření. A to jsem se snažila do skladby vložit", vysvětluje zpěvačka, která je ze spolupráce s Marianou Čengel-Solčanskou nadšená.

"Když mi poslala hotový klip ke schválení, neměla jsem vůbec žádné připomínky – to se stalo poprvé – že bych k videoklipu neměla žádné poznámky! Jsem nadšená z výsledku. Je to jiná Celeste. Posouvám své hranice a mohu jen doufat, že se výsledek bude mým fanouškům i fanouškům slovenských pohádek líbit", doufá zpěvačka a jedním dechem dodává, že už za pár dní přiletí do Evropy, aby novou pohádku i soundtrack představila osobně, 7. října na slavnostní premiéře v Bratislavě a 9. října v rámci oficiální kinopremiéry.

Text - zdroj: electropiknik.cz, musicserver.cz