Jdi na obsah Jdi na menu

Jamaron v novém videoklipu vzpomínají na Filipa Karlíka

25. 2. 2024

jamaron_foto_lucas-kozel.jpgJamaron (foto: Lucas Kozel)

Jamaron loni oslavili deset let existence, avšak s jednou zásadní kaňkou, nečekaným úmrtím baskytaristy Filipa Karlíka. Zdálo by se, že song „Smrt nás nerozdělí” je reakcí na tuto tragickou událost, ale není tomu tak.

Hudbu totiž složil právě Karlíto a text dodal v létě roku 2023 Jakub Dostál. Mix a mastering si vzal na starosti Damián Kučera a produkci rovněž Filip Karlík.

„‚Smrt nás nerozdělí’ je poctou i vzpomínkou. A je neuvěřitelné a velmi smutné, že píseň byla napsaná bez jediné změny ještě před tragickým úmrtím Filipa,” zdůrazňují společně členové sestavy Marie Dostálová, Jakub Dostál, Ondřej Dostál a Václav Hejda.

„Nevíme, jestli je to náhoda nebo osud, ale je to nesmírně hluboký, deprimující a smutný fakt, ze kterého si možná máme vzít právě ono sdělení - smrt nás nerozdělí. Patrně každý se s tím v životě setkal a třeba mu právě tato píseň dá možnost se vyrovnat se ztrátou blízké osoby.”

Celý videoklip je směsicí archivních záběrů a koncertních pasáží z Café V lese. Jamaron zde odvádějí velmi solidní bigbítové řemeslo a nikterak nepodlézají laťku ve výšce, kterou se jim v posledních letech povedlo nastavit.

Muzikanti zatím nemají v úmyslu chystat další desku, naopak chtějí jít cestou singlů a klipů a až poté vydat album. „Tři nová videa, jarní a podzimní turné, přes třicet letních festivalů a hlavně přiblížit fanouškům naši kapelu na nově vzniklém Patreonu, který sdružuje náš Fan Club,” konkretizují své letošní plány.

V současné době křižují Českou republiku se svou klubovou šňůrou, jež vyvrcholí 28. května vystoupením pod širým nebem na Občanské plovárně v Praze.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář