Jdi na obsah Jdi na menu

James Bay vydal velmi očekávané debutové album

22. 3. 2015

james-bay-2015.jpgJames Bay (foto: Alex Shahmiri)

Britský zpěvák James Bay v těchto týdnech zaznamenává velké úspěchy s aktuálním singlem „Hold Back The River”, s nímž dosáhl na přední příčky prodejních hitparád v mnoha evropských zemích.

James Bay přichází konečně se svým debutem! Nenechte si ujít jeho desku „Chaos And The Calm”, která vyšla 20. března pod hlavičkou labelu Universal Music. Londýnský rodák je totiž podle zasvěcených jedním z největších objevů posledních let.

chaos-and-the-calm-2015.jpg

Jeho hra na kytaru, se kterou začal již ve svých jedenácti letech, je famózní, navíc je extrémně talentovaný skladatel a jeho soulový hlas a jedinečná interpretace chytnou za srdce.

„Snažím se věci podávat lidsky a emocionálně,” dodává milovník Bruce Springsteena, James Blakea a Milese Davise, který má za sebou úspěšné studium na Institutu moderní hudby v Brightonu.

Na podzim minulého roku James Bay vydal EP s názvem „Hold Back The River”, které se v Anglii vyhouplo na nejvyšší příčku tamější iTunes. Titulní píseň byla nejprve nasazena do nejvyšších rotací na BBC Radio 1 a následně zabodovala v éteru většiny evropských rádií. Minulý týden se dokonce stala nejhranějším singlem ve Velké Británii. Je tak logické, že dalším krokem jeho skvěle nastartované kariéry je vydání dlouho očekávané debutové desky, kterou James pojmenoval „Chaos And The Calm”.

Album přináší dvanáct autorských písní, které James Bay natočil v Blackbird Studios v Nashvillu. Producentský dohled nad celou deskou měl trojnásobný držitel ceny Grammy Jacquire King, který v minulosti produkoval úspěšná alba Kings Of Leon, Toma Waitse, Norah Jones, Of Monsters And Men nebo Melissy Etheridge. Již tyto informace potvrzují, že debut Jamese Baye „Chaos And The Calm” je oprávněně jednou z nejočekávanějších desek tohoto roku.

James Bay, který své první EP vydal teprve v minulém roce, patří k nejsledovanějším hudebníkům těchto měsíců. Nedávno získal v rámci letošního ročníku Brit Awards prestižní cenu kritiků Critics Choice, kterou v minulosti vyhrála například i Adele, Jessie J, Sam Smith nebo Florence & The Machine a za zmínku jistě stojí i druhé místo v populární anketě BBC Sound Of 2015.

Kromě toho má James Bay za sebou již i beznadějně vyprodané turné po Velké Británii a úspěšnou šňůru, kterou v lednu a únoru absolvoval po Evropě a Austrálii.