Jdi na obsah Jdi na menu

Katy Perry zveřejnila videoklip ke skladbě Dark Horse

24. 2. 2014

katy-perry-2014.jpgKaty Perry (foto - zdroj: vevo)

Americká zpěvačka Katy Perry zveřejnila videoklip ke skladbě "Dark Horse". Video v režii Matthewa Cullena nabízí příběh o egyptské královně Katy, o jejíž přízeň se chodí ucházet nápadníci z dalekých zemí. Každý z nich jí nabízí množství darů od obrovského diamantu, přes jídlo, rozličné drahokamy až po malého psa. Obdivovatele, kteří se zpěvačce nezdají dostatečně dobří, pomocí nadpřirozené síly přeměňuje na písek.

Ve videoklipu si zahrál i rapper Juicy J, který v písni hostuje. "Dark Horse" je po skladbách "Roar" a "Unconditionally" již třetím singlem ze zpěvaččina aktuálního alba "Prism" (2013). Egyptské téma bylo také ústředním motivem jejího vystoupení na středečním předávání Brit Awards, jež se konalo v londýnské O2 Areně.



Katy Perry je rodačkou z kalifornského města Santa Barbara. Do povědomí veřejnosti se zapsala v roce 2008 díky písni "I Kissed a Girl" z druhé studiovky "One Of The Boys" (2008). Po ní následovaly desky "Teenage Dream" (2010) a zmíněný "Prism" (2013).

Kromě hudby se příležitostně věnuje i herectví. V roce 2010 propůjčila hlas animované postavičce v epizodě seriálu "Simpsonovi" a později i Šmoulince ve snímcích "Šmoulové" (2011) a "Šmoulové 2" (2013). V roce 2011 hostovala v komediálním seriálu "Jak jsem poznal vaši matku" a v roce 2012 se představila v dokumentu "Katy Perry: Part of Me" o své kariéře a osobním životě. V září 2012 ji prestižní americký hudební magazín Billboard vyhlásil za ženu roku.

Text - zdroj: usmagazine.com