Jdi na obsah Jdi na menu

Michal Hrůza zveřejnil videoklip k písni Sněhulák

17. 12. 2014

michalhruza_snehulak_2014.jpgNatáčení videoklipu Sněhulák (foto: Lucie Vysloužilová/Soundmachine s.r.o.)

Po letním napadení, kvůli kterému strávil Michal Hrůza s vážným poraněním mozku několik týdnů v nemocnici, se zpěvák vrací do aktivního života a pomalu začíná zkoušet s kapelou. Kromě toho ale nezapomíná ani na propagační aktivity kolem aktuální desky „Den”. Z ní poslal do rádií již čtvrtý singl „Sněhulák”, který se krátce poté může pyšnit i vizuálem. O něj se postaral Vojta Kotek.

Jak Hrůza nedávno uvedl, k napsání písně „Sněhulák” ho inspirovala jeho dcera. Vznikla totiž na motivy obrázku, který nakreslila. Zasněžený klip si na bedra vzal již zmiňovaný Vojta Kotek, jenž se spojil s producentem Danielem Strejcem. A prostor dostala i další známá jména. Hlavní roli Sněhulákovy milé ztvárnila éterická Anna Linhartová (dcera Jitky Asterové), kterou doplnil oblíbený televizní a divadelní herec Stanislav Zindulka. Postavy rodičů ztvárnili Zuzana Stavná a Petr Vršek, jejich děti hrají sourozenci Vrškovi. Vedlejší, ale nepřehlédnutelné role, se zhostil také sám režisér.

Anna v klipu hraje dívku, do které se zamiluje Sněhulák stojící pod jejím oknem. Ten touží být v blízkosti své vyvolené a chystá se ji navštívit i přesto, že si uvědomuje, že teplo v jejím bytě může znamenat jeho smrt. Popis může znít až pohádkově a vězte, že i ztvárnění má takovou atmosféru. Autoři natáčením strávili dva dny a celé se to odehrávalo na Malostranském náměstí, a to v prostorách téměř opuštěného pavlačového domu.

Výsledek je opravdu nádherný. Kotek téma zpracoval velmi křehce, každý záběr je důmyslně vybrán a jistě není třeba zmiňovat, že song „Sněhulák” se po hudební stránce hodně povedl.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc