Jdi na obsah Jdi na menu

U2 představili očekávané lyric video ke skladbě Ordinary Love

24. 11. 2013

u2-2013.jpgU2 (foto - zdroj: www.oldiesradio.cz)

Irská kapela U2 zveřejnila lyric video k písni "Ordinary Love", která pochází ze soundtracku snímku "Mandela: Long Walk To Freedom" (2013).

Autoři videa jsou Oliver Jeffers a Mac Premo. Skladba bude i součástí singlu, který vyjde 29. listopadu pouze na vinylu v limitované edici 10 tisíc kusů, přičemž do prodeje se dostane v den, kdy bude mít film režiséra Justina Chadwicka premiéru v amerických kinech.

Kromě "Ordinary Love" se bude na singlu nacházet i píseň "Breath". Životopisný snímek "Mandela: Long Walk To Freedom" je adaptací autobiografie "Long Walk To Freedom" (1994), přičemž jihoafrického politika Nelsona Mandelu v ní ztvárnil Idris Elba.

U2 vznikly v roce 1976 a patří k nejúspěšnějším kapelám na světě, přičemž podle odhadů prodali více než 150 milionů kopií alb. Na kontě mají dvanáct studiovek a hity jako "Sunday Bloody Sunday", "One", "With Or Without You", "Where The Streets Have No Name", "Staring At The Sun", "Beautiful Day", "Vertigo" nebo "Sometimes You Can’t Make It On Your Own".

V červenci 2011 ukončili světové turné U2 360 °, které se do hudebních dějin zapsalo jako nejnavštěvovanější a nejziskovější v historii. Turné, které trvalo od 30. června 2009 do 30. července 2011, celkově vyneslo přes 736 milionů amerických dolarů, přičemž na koncerty přišlo více než sedm milionů lidí.

Kapela momentálně pracuje na své třinácté studiovce s pracovním názvem "10 Reasons To Exist", která by měla vyjít začátkem příštího roku.

Text - zdroj: digitalspy.co.uk