Jdi na obsah Jdi na menu

Kosheen se vrací do Brna, tentokrát se symfonickým orchestrem!

8. 2. 2015

Live: Kosheen     

Datum: 05.06.2015                                                       Místo: Boby centrum, Brno

34_kosheen.jpgKosheen - Sian Evans (foto: Angelika Špicarová)

České publikum legendární taneční formaci Kosheen přímo miluje, proto jistě potěší celou řadu fanoušků zpráva o potvrzeném koncertu 5. června v brněnském Boby centru. A nebude to jen tak obyčejný koncert, ale exkluzivní vystoupení se členy symfonického tělesa Bohemian Symphony Orchestra Prague včetně dirigenta!

Britskou elektronickou partu Kosheen není potřeba blíž představovat, protože už jen při vyslovení názvu skupiny se snad každému vybaví jejich nesmrtelné a zcela charakteristické hity („Hungry”, „Hide U”, „Catch”). Nicméně, pro výjimečnost této skupiny, jistě není na škodu dozvědět se o nich něco víc.

Kosheen spadají svou tvorbou pod trip-hop, breakbeat či alternativní rock s výraznými prvky drum’n’bassu. Právě široký hudební záběr v elektronickém pojetí, dělá z Kosheen absolutně vyhraněnou a netypickou kapelu, která mezi ostatními vyčnívá.

08_kosheen.jpgKosheen (foto: Angelika Špicarová)

Kosheen jsou trio z anglického Bristolu, které tvoří Markee Substance, Darren Decoder a zpěvačka a autorka mnoha skladeb Sian Evans, jenž je zároveň dominantní postavou celé formace.

První album „Resist”, které vyšlo v září roku 2001, se vyhouplo na přední příčky albových hitparád. Pochází z něj snad nejznámější hity – „Hide U”, „Hungry”, „Catch” nebo „Harder”. Následovalo album „Kokopelli” (2003), na kterém se Kosheen odklonili od svého obvyklého stylu – deska obsahuje mnohem víc melancholické, až temné skladby. I toto album si ovšem drželo dobré pozice v hitparádách a i samotné singly se těší velké oblibě – za zmínku jistě stojí skladba „All In My Head”. Od roku 2007 skupina pak vydala další tři alba – „Damage”, „Independence” a „Solitude”.

Členové kapely ovšem vystupují i v samostatných projektech – Markee a Darren jsou známí i coby Kosheen DJs, zpěvačka Sian Evans naopak svůj hlas propůjčí i ke skladbám jiných autorů – známý je například hit „Louder”, který produkoval DJ Fresh. Song se vyhoupl na první místo v singlech UK Singles Chart a prodalo se více jak 140 000 kopií.

Kosheen se po celou dobu existence drží na výsluní a každým svým vydaným albem nás utvrzují o tom, že si právem zaslouží pozici jedné z nejoblíbenějších elektronických kapel současnosti.

Nenechte si ujít fenomenální vystoupení skupiny Kosheen v jejich plné sestavě a za doprovodu symfonického tělesa Bohemian Symphony Orchestra Prague!

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro od 590,- Kč.

Související:

Kosheen vystoupí v Praze se symfonickým orchestrem!